Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ergenekon'un 'cinsel' merakı

21 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasının 16. duruşmasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan’ın cinsel hayatıyla ilgili bir e-postanın okunup okunmaması tartışıldı. 
Duruşma dün tutuklu sanık Gazi Güder’in savunmasıyla başladı. Kişisel verileri kaydetmekle suçlanan bilgisayar uzmanı Güder, kendi şirketinde yazılım departmanına eleman aramak için ilan verdiğini ve kendisine birçok kişiden özgeçmiş geldiğini belirtti.
Güder’e daha sonra çarpraz sorgu yapıldı. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan’ın cinsel hayatına ilişkin elektronik postalar olduğunu belirterek, “Bunları Kuddusi Okkır’a neden gönderdiniz?” diye sordu. Güder’in avukatı Özbay Demirel, bu postanın okunmasını istedi. Savcı, “Burada fişleme yapamayız” diyerek okumadı. Güder de, postanın Ayşe Asuman Özdemir’den geldiğini söyledi.
Savcı Nihat Taşkın da, Güder’e gönderilen elektronik postalarda Zekeriya Öztürk ve Muzaffer Tekin’in Danıştay saldırısından söz edildiğini, bu kişilerin isimlerinin kısaltıldığını belirterek, “İlişkisi olmayan birine bu postalar gönderilebilir mi?” diye sordu. Güder de  “Bana lüzumsuz dedikodu babında çok sayıda posta gelmiştir” yanıtını verdi. 
Duruşma sonunda mahkeme, Cumhuriyet Gazetesi Vakfı avukatlarının talepleri doğrultusunda, Danıştay saldırısı öncesi Ataşehir’de bir toplantı yapılıp yapılmadığının tespiti için Muzaffer Tekin, Oktay Yıldırım ve Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım’ın aralarında bulunduğu bazı sanıkların 26 Nisan - 15 Mayıs 2006 tarihleri arasındaki telefon görüşme dökümlerinin Telekomunikasyon İletişim Başkanlığı’ndan istenmesine karar verdi. 

Güney’in gerçek kimliği
Mahkeme Tuncay Güney ile Tuncay Güney İpek adlı kişilerin aynı kişiler olup olmadığının, MİT tarafından Başbakanlık ve Genelkurmay’a gönderilen Ergenekon çizelgesinin düzenlenmesinde katkısının olup olmadığının sorulmasına hükmetti. Duruşma bugün saat 09.30’a ertelendi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR