Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Ergenekon bombaları Oktay Yıldırım'a ait'

14 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasının 13. duruşması hareketli geçti. Bombaların ele geçirildiği gecekonduda oturan tutuksuz sanık Ali Yiğit savunmasında, Oktay Yıldırım’ı suçladı. Bombaların Yıldırım’a ait olduğunu söyleyen Yiğit, daha önceki ifadesinde Muzaffer Tekin’i de gecekondu yakınlarındaki manavda gördüğü yönündeki ifadesini değiştirdi ve Tekin’i görmediğini söyledi.
Silivri Cezaevi’nde süren duruşmanın dünkü oturumunda sorgu sırası tutuksuz sanık Ali Yiğit’teydi. Yiğit, Ümraniye’de bombalaların ele geçirildiği gecekonduda yaşamış ve ifadeleriyle soruşturmanın Oktay Yıldırım ve Muzaffer Tekin’e uzamasını sağlamıştı. Davanın salı günkü oturumunda sorgulanan Yıldırım, Ali Yiğit’i göz aşinalığı olarak tanıdığını ve iddialarının doğru olmadığını söylemişti. Duruşmada ilk ifadesini veren Yiğit şunları söyledi: 

Yıldırım beni tanır: Oktay Yıldırım’ı, dört yıl önce dayım Mehmet Demirtaş’ın LPG istasyonunda tanıdım. Beni tanımadığını iddia ediyor. Dayımın teşviki ile ocak 2006’da bir manav dükkânı açarak işletmeye başladım. Yıldırım bu manav dükkânına 1.5 yılda ayda üç kez gelip gitti. Sanıklardan Mahmut Öztürk de bir kez geldi.” 

Manava gelen Tekin değildi: Daha önceki ifademde siyah bir otomobille gelip, manavda beş dakika kalıp ayrılan kişinin Muzaffer Tekin olduğunu söylemiştim. Ama Tekirdağ Cezaevi’nde kalırken bu kişinin Tekin olmadığını, simasını görünce hatırladım.”

Dayım,?Yıldırım’ın olduğunu söyledi:?Ümraniye’de oturduğum gecekonduda el bombaları bulunmadan üç ay önce babam çatıda askeri sandık gördüğünü söyledi. Dayım Mehmet Demirtaş ‘Oktay Yıldırım’a ait olduklarını ve kimseye bir şey söylemememizi istedi’.  

Tehdit edildim: İki hafta önce Trabzon’da bulunan evime telefon eden kişiler ‘15 yıl sonra Ali ile görüşeceğiz’ dediler. Cezaevinde kaldığım dönemde de tehdit edildim. Tekirdağ Cezaevi’nde, Oktay Yıldırım’ın aracılığıyla bir avukat geldi. Bayrampaşa Cezaevi’nde bulunduğum sırada da ‘Bu el bombalarını polis koydu diyeceksin’ şeklinde tehdit edildim. Serbest kaldıktan sonra Kemal Kerinçsiz benden ifademi değiştirmemi istedi. Babam silah kaçakçılığı yapıyordu. ‘Bunlar (el bombaları) babamındır’ diyeceksin dediler. ’Tamam’ dedim.”
Oktay Yıldırım ve Kerinçsiz, Yiğit’in doğru söylemediğini öne sürdü.
Yiğit’ten sonra ifade sırası dayısı Mehmet Demirtaş’a geldi. Yiğit’in babası ile arasında husumet bulunduğunu ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: “Oktay Yıldırım bana hiçbir zaman değil saklamam için el bombası vermek, yasa dışı hiç birşey teklif etmemiştir. Gözaltındayken bombaların Yıldırım’a ait olduğunu söylemem için telkinde bulunuldu. Onun adını söylememem halinde 39 yıl hapis yatacağım söylendi.”

Tekin:?Gurur duyuyorum
Duruşmada sorgusu yapılan tutuklu sanık emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, bombalarla ilgisinin olmadığını belirterek “Deniz Feneri sanığı olmadım. Ergenekon soruşturmasının bir ferdi olduğum için gurur duyuyorum” dedi. 
Duruşmada söz alan alan tutuklu sanık Doğu Perinçek, MİT’in yaptığı Ergenekon şemasındaki 96 isimden 64’ünün kapatıldığın belirtti. İsmi belirtilmeyenlerden birinin Ethem Sancak olduğunu söyledi. 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR