Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

İddianame dokuz günde okundu

11 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasının 2 bin 455 sayfalık iddianamesinin okunması 11. duruşmada tamamlandı. İddianamenin kısaltılarak okunması yaklaşık 40 saati buldu. İddianamenin okunmasına 27 Ekim’de başlanmıştı.
Ergenekon davasının Silivri Cezaevi’nde 20 Ekim’de görülmeye başlanan duruşmasında dün 11. oturum yapıldı. Mahkeme 27 Ekim’deki üçüncü duruşmada iddianamenin okunmasına karar vermişti. İddianamenin okunması, ikisi yarımşar gün olmak üzere toplam dokuz gün sürdü. Ergenekon iddianamesinin okunması yaklaşık 40 saat sürdü. 

Sıra sorguda
İddianamenin okunmasından sonra sıra sanıkların sorgularının yapılmasına geldi. Bugünden itibaren mahkeme sanıkları suçlamalar konusunda sorgulayacak.
Davanın dünkü duruşmasına 10 Kasım damgasını vurdu. Duruşmanın öğleden sonraki bölümü başlarken, tutuklu sanıklardan Emin Gürses’in avukatı Bozkurt Nuhoğlu söz alarak, 10 Kasım dolayısıyla Atatürk için bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını istedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de talebi kabul etmedi. Avukat Nuhoğlu’ysa “Ama biz yapamadık, yoldaydık. Cumhuriyet’in kurucusu, o olmasaydı siz olmazdınız” diye ısrar etti. Hâkim Şengün de “Biz gereğini sabahleyin yaptık. Mahkeme heyeti de en az sizin kadar hassastır” dedi.
Hâkim sanık ve avukatların taleplerini dinledi ve sonra karar için ara verdi. Bu sırada tutuklu sanıklardan Fikri Karadağ mahkeme salonunda oturduğu yerde ikindi namazını kıldı.

Kerinçsiz’e suç duyurusu
Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ‘Savcılarla gizli tanıklar arasında aşağılık ve mide bulandırıcı bir ilişki olduğunu’ söyleyen Kemal Kerinçsiz hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istemişti. Mahkeme duruşma tutanağının Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesine karar verdi ve duruşma bugüne ertelendi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR