Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Güney'in ifadesinden 42 sayfa eksik'

07 Kasım 2008

İSTANBUL - Ergenekon davasının dokuzuncu duruşmasında sanık ve sanık avukatlarının taleplerinin merkezinde itiraflarıyla Ergenekon operasyonunun kilit ismi olarak nitelendirilen Tuncay Güney vardı. Sanık Adnan Akfırat ise Tuncay Güney’in ifadelerinin eksik gönderildiğini belirterek, tamamının istenmesini talep etti.
Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda iddianamenin okunmasına devam edildi. Savcılar, 1794. sayfaya kadar okudu.
Mahkemeye beş sayfalık dilekçe sunan sanık İşçi Partili Adnan Akfırat’sa Tuncay Güney’in ifadelerinde Star Gazetesi sahibi Ethem Sancak’la ilgili bölümlerin çıkarıldığını öne sürerek, kasedin tamamının mahkemeye getirilmesini istedi. Güney’in Organize Suçlar Şubesi’ndeki mülakat kasetinin 2001 yılında çözüldüğünü ve o zaman çözüm tutanağının 170 sayfa olduğunu belirten Adnan Akfırat, şimdi dava dosyasına konulan tutanağın ise toplam 128 sayfa olduğunu kaydetti.
Saat 16.10’da mahkeme başkanı iddianemenin okunmasına ara verilmesini istedi. Sanıklara ve avuktalara taleplerine ilişkin söz verdi.
Kemal Kerinçsiz, Tuncay Güney’in hukuki durumunun sorulması yönünde karar alındığını belirterek, “Bu kişiden çıkan belgelerden dolayı birçok sanık huzurdadır. Ancak bu kişi hakkında dava açılmıyor. Bunu engelleyen nedir? Savcıyla bu kişi arasında bir anlaşmamı vardır” diye konuştu. Duruşma  taleplerin sonraki celselerde değerlendirilmesine karar verilerek bugün 09.30’a ertelendi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR