Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hayal örgütünü haykırıyor:?BBP

14 Ekim 2008

İSTANBUL - AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüldüğü gün olan 19 Ocak 2007’de cep telefonu İstanbul’da sinyal verdiği için gözaltına alınıp, serbest bırakılan ağabey Osman Hayal duruşmada da çelişkili ifadeler verdi. “Hatırlamıyorum ama telefon sinyali İstanbul’da olduğumu gösterdiğine göre, İstanbul’daydım sanırım” diyen Hayal, İstanbul’dan Trabzon’a nasıl döndüğünü de hatırlamadığını öne sürdü.
Hrant Dink’in gazetesinin önünde öldürülmesiyle ilgili davanın yedinci duruşması dün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Sanıklar cezaevi aracıyla adliyeye getirildi. ‘Azmettirici’ olmakla suçlanan Yasin Hayal, cezaevi aracından “Yaşasın Büyük Birlik Partisi, Yaşasın Alperen Ocakları, Kanımız aksa da zafer İslamı’ndır. İktidara yürüyoruz, iktidara” diye bağırdı.

Ogün Samast bunalımda
Cezaevi araç sorumlusu Ogün Samast’ın rahatsız olduğunu mahkemeye iletti. Cezaevinde bunalıma giren Samast’ın dün Kocaeli Devlet Hastanesi’nde Psikiyatri Servisi’nde muayeneden geçirildiği belirtildi.
Duruşmada Hayal’i Bayrampaşa Cezaevi’nde kaldığı sürede kimlerin ziyaret ettiğine dair listenin dosyaya konulduğu tutanağa geçirildi. Hayal’in avukatı Fuat Turgut, “Bu cinayeti tertiplettiren Erhan Tuncel’dir. Müvekkilimi Akçaabat’ta lüks bir otele götür-müştür. İki kişiyle görüşmüşlerdir. Bunlar kimdir?” deyince, Tuncel “Turgut geçen celse psikolojimi bozacak sorular sordu. Bana bu tür sorular sormasın” dedi. Yasin Hayal söz alıp, “Tuncel onların Arap olduğunu söyledi. Ben bu tanışıklığın nereden geldiğinin çözülmesini istiyorum” diye konuştu. Mahkeme başkanı Tuncel’e daha önceki duruşmada söylediği “Ben burada birilerini temsil ediyorum” sözünde kimleri kastettiğini sordu. Tuncel, “Benimle aynı görevi yapan insanlar, bir suçu ihbar edersek Erhan gibi oluruz diyorlar” diye cevap verdi.

Ağabey Hayal’in çelişkileri 
Dink’in öldürüldüğü gün Trabzon’da olduğunu söyleyen ancak daha sonra cep telefonu sinyalleri araştırılınca İstanbul’da olduğu ortaya çıkınca gözaltına alınıp, serbest bırakılan ağabey Osman Hayal de çelişkili tavrını sürdürdü. Hayal, “Cinayeti kardeşim gözaltına alındığında öğrendim. İlk ifadem çelişki yaratmış olabilir. Telefon benimdi. Hatırlamıyorum ama telefon sinyali İstanbul’da olduğumu gösterdiğine göre, İstanbul’daydım sanırım” dedi. Hayal, İstanbul’dan Trabzon’a uçakla mı yoksa otobüsle mi gittiğini hatırlayamadığını söyledi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR