Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Saçan gözaltındayken yeniden polis oldu

26 Eylül 2008

İSTANBUL - Ergenekon soruşturmasının sekizinci dalgasında gözaltına alınan Tuncay Özkan, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede, “Cehalet hiç bu kadar cüretkâr olmamıştı” diye bağırarak tepki gösterdi. Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın Danıştay kararıyla göreve iade edildiği ve Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmaması halinde Niğde Polis Okulu’nda önceki gün göreve başlayacağı açıklandı.
Önceki akşam Ergenekon operasyonu kapsamında aranan ‘Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyesi Selim Utku Gümrükçü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu. 

‘Komik sadece komik’
Tuncay Özkan ile Gürbüz Çapan’ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi ise dün sağlık kontrolünden geçirildi. Özkan, Çapan, Adnan Bulut ve Hüseyin Nazlıkul’un da aralarında bulunduğu sekiz kişi yaklaşık 45 dakika sağlık kontrolünün yapıldığı Küçükçekmece Adliyesi’nde kaldı. Girişte “Cehalet hiç bu kadar cüretkâr olmamıştı” diyen Özkan çıkışta da, “Bunlar komik, sadece komik” dedi. Çapan ise, ‘Neden gözaltına alındınız?’ şeklindeki soruya, “Bunu beni alanlara sorun, onlara sorun” şeklinde karşılık verdi. Zanlılar yine geniş güvenlik önlemleri altında Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Gözaltına alınan Biz Kaçkişiyiz Platformu İstanbul Başkanı ve Memleket Sevdalıları Derneği Genel Başkanı Murat Ağırel ve adli bilirkişi Mahir Akkar, emniyetteki işlemlerinin ardından dün İstanbul Adliyesi`ne sevk edildi. 12 kişinin işlemleri emniyette devam ediyor.
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, dün avukatı ve kardeşi Serkan Saçan’la görüştü. Serkan Saçan, işkence suçlamasıyla meslekten atılan ağabeyi hakkında Danıştay’ın görevinin iadesine karar verdiğini ve gözaltına alınmasaydı, geçen çarşamba Niğde Polis Okulu’nda göreve başlayacağını söyledi. Serkan Saçan, gözaltına alma kararında, Tuncay Özkan’da olduğu gibi ‘Ergenekon Terör örgütü üyeleri ile yakın bağlarının tespit edildiği’ yazıldığını anlattı. Serkan Saçan “Tuncay Güney’den çuvallar dolusu belge diye bir şey yok. Ancak bir çanta dolusu, o kadar belge alındı” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR