Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Bu 'oda'da en ünlü marka giysiler 10 YTL

Beymen takım elbise 10 YTL, Zara gömlek 1 YTL, Lacoste ayakkabı 3 YTL... İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak kampüsündeki 'Giysi Odası'ndaki satılık ikinci el eşyaların listesi uzadıkça uzuyor.

05 Mart 2008

İSTANBUL - Beymen takım elbise 10 YTL, Zara gömlek 1 YTL, Lacoste ayakkabı 3 YTL... İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak kampüsündeki 'Giysi Odası'ndaki satılık ikinci el eşyaların listesi uzadıkça uzuyor. Yorgan, ütü, televizyon, yumurta pişirme makinesi, gece lambası, nişan elbisesi...
İTÜ Vakfı'nın Sosyal ve Kültürel Hizmetler Komitesi'nin projesiyle hayata geçen Giysi Odası'nda her marka ve her çeşit eşyayı bulmak mümkün, gelinlik bile. Bir hayırsever huzurevine yerleşirken evindeki tüm eşyaları buraya bağışlamış, hatta gelinliğini bile 'giyen olur' diye getirmiş. İkinci el eşya satışı yapan Giysi Odası'nın kapıları sadece İTÜ'lü öğrencilere değil, okul çalışanlarına ve dışarıdan gelenlere de açık. Projeyle hem durumu iyi olmayan öğrencilere hem eşya hem de burs sağlanıyor.
İTÜ Vakfı'na bağlı Sosyal ve Kültürel Komite 'Giysi Odası' projesini geçen yıl hayata geçirdi. Komite daha önce de ikinci el eşya bağışı kabul ederek, bunları ihtiyacı olan öğrencilere veriyordu. Ancak belirli bir yerleri yoktu. İTÜ Rektörlüğü'ne iletilen 'Giysi Odası' kabul edildi. Fen Edebiyat Fakültesi'nin hemen yanındaki bir binada iki yıldır hizmet veren Giysi Odası, sadece pazartesi ve çarşambaları açık. Özellikle öğle yemeğine denk gelen saatlerde hareketlilik yaşanıyor ancak öğrencilerin ilgisi üniversite çalışanları kadar yoğun değil. Okul çalışanlarından Gülseren Çınar, tüm ailesini Giysi Odası'ndan giydirdiğini söylerken Mustafa Gümrah da, 10 YTL'ye aldığı Beymen takım elbiseyi hatırlatarak, "Özellikle üniversite hocaları bağış yapıyor. Onların eskisi bizim yenimiz" diyor.
Giysi Odası'nın sorumlusu ve komitenin genel sekreter üyesi Mine Tarım, Giysi Odası'na kurumsal ve bireysel bağışçıların eşya getirdiğini ve bunları da 1 YTL ile 10 YTL'ye sattıklarını söylüyor. Tarım'ın verdiği bilgiye göre kurumsal bağışçılar yeni kıyafetler de getiriyor ancak bunların çoğu durumu müsait olmayan öğrenciler için ayrılıyor: "Buradan elde edilen gelirle öğrencilere burs sağlıyoruz. 250'ye yakın öğrenciye aylık karşılıksız 130 YTL burs veriyoruz. Konserlerden briç kurslarına, kermeslerden gezilere kadar çeşitli faaliyetlerin gelirleri, öğrencilere burs oluyor."

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR