Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Havlıyor' diye çekip öldürdü

01 Ocak 2008

İSTANBUL - Mecidiyeköy, Ortaklar Caddesi'nde önceki akşam mahalle sakinlerinin sahiplendiği Rocky adlı sokak köpeği silahla yol ortasında vuruldu. Olayı gören mahalledeki çiçekçi 'Neden vurdun, o bizim köpeğimizdi' dedi. Vuran ise gülerek, 'Çok havlıyordu, saldırdı, onun için vurdum' diye karşılık vererek sokağın karanlığında kayboldu. Sokak sakinlerinden Gökçe Çiçek Öztürk, Rocky'nin cesedini alıp karakola gitti. Bir polis, "Evde besleseydiniz ölmezdi" derken, telefonla ulaştıkları savcı ise "Ben ilgilenmiyorum" diye kestirip attı. Öztürk tüm vurdumduymazlığa rağmen ısrarlı, "Bunun peşini bırakmayacağım" diyor.
Rocky, dört yıldır Mecidiyeköy Fulya Mahallesi Mevlüt Sokak'ta yaşıyordu. Sokak sakinleri onu besleyip ilgileniyordu. Yıldız Apartmanı sakinleri Ayten teyzeye yiyecek getiriyor, o da yiyecekleri pişirip Rocky'yi besliyordu. Sokak sakinleri köpeğe soğuk günler için bir de kulübe yapmıştı. Rocky kimseye zarar vermiyordu. Sokak sakini Gökçe Çiçek Öztürk, çoban kırması Rocky'nin kimliğini çıkartmış, aşılarını yaptırmıştı. Zaten uysal bir hayvandı. Sadece tehlikeli gördüğü insanlara ve ciplere havlıyordu. Çünkü iki yıl önce kendisine bir cip çarpmıştı.
'Niye vurdun?'
Mevlüt Sokak'ta önceki akşam iki kişi yürüyordu. Rocky bu kişilere havlamaya başladı. Biri, silahını çekerek Rocky'ye sokak ortasında ve insanların gözü önünde ateş etti. Sokaktaki Bindal Çiçekçilik'te çalışan Ali Karabey de bu ana tanık olmuştu:
"Rocky, bunlara havladı. Biri tereddüt etmeden silahını çıkarıp köpeği sokak ortasında vurdu.
Olayı başka insanlar da gördü. Sıktıkları kurşun sekse bize de gelebilirdi. Silahı çekene 'Neden vurdun, sıkman mı gerekiyordu?' diye sordum. 'Havlayarak, saldırdı. Daha önce de arkadaşıma saldırmıştı' dedi. Sonra sokağın karanlığında kaybolup gittiler. Daha önce hiç görmediğim kişilerdi."
İnşaat mühendisi Gökçe Çiçek Öztürk, olaydan sonra Şişli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni aradı. Öztürk, bu merkezin aracına konulan Rocky'nin ölü bedeniyle Bomonti Polis Karakolu'na giderek polislere derdini anlatmaya çalıştı. Öztürk, yaşadıklarını şöyle özetledi:
"Karakolda olayı ilk anlattığımızda polisler bize güldü. İfademizi alan polis memuru Ö.D., 'Evinizde besleseydiniz, sokakta kalırsa olacağı bu' dedi. Sonra polis Ö.D., nöbetçi savcıyı aradı. Otopsi istendi. Savcı, 'Benim işim değil, yapabileceğim bir şey yok' diyerek ilgilenmedi."
Öztürk, Rocky'yi dün İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne götürüp otopsi yaptırdı. Ancak otopside, kurşun bulunamadı. Öztürk, "Suç duyurusunda bulunup, failinin bulunması ve cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız" diyor.
'Dört yıla kadar hapis'
Hayvan Hakları Kanunu'nun metnini yazan avukatlardan Cengiz Arsman, olayın Türk Ceza Kanunu'nda göre, sahipli hayvanı vurma suçuna girdiğini ve üç aydan dört yıla kadar hapis verildiğini söyledi. Arsman ayrıca, sokakta silah kullanmanın da genel tehlike yarattığı için cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR