Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Lodos İstanbul trafiğini fena vurdu

Meteoroloji günler öncesinden lodos uyarısı yapmıştı. Ancak İstanbullular bu kadarını da beklemiyordu. Sabah İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelelerine giden vatandaşlar 'Kötü hava nedeniyle seferlerimiz iptal' yazısıyla karşılaştı.

13 Kasım 2007

İSTANBUL - Meteoroloji günler öncesinden lodos uyarısı yapmıştı. Ancak İstanbullular bu kadarını da beklemiyordu. Sabah İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelelerine giden vatandaşlar 'Kötü hava nedeniyle seferlerimiz iptal' yazısıyla karşılaştı. Saatlerce işlerine gidemeyen kent sakinleri miting alanını andıran görüntüler oluşturdu. Denizyolunu kullanamayanlar karayoluna yönelince bu kez kentteki trafik durdu. Özetle, lodos İstanbul'u fena vurdu.
'Seferlerimiz iptal'
İstanbul'da dün sabah açık bir hava, yazdan kalmasa da iç ısıtan bir güneş vardı. 'Karşıya geçecekler', Boğaz'daki dalgaları görmeden vapurların çalışmayacağını bilemezdi. Ancak İDO iskelelerine giden Boğaz yolcuları Kabataş-Adalar, Bostancı-Adalar-Yalova, Karaköy-Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Eminönü, Eminönü-Üsküdar, Beşiktaş-Kadıköy, Beşiktaş-Üsküdar ve Kadıköy-Kabataş şehir hatları vapur seferleri ile Sirkeci-Harem ve Eskihisar-Topçular arabalı vapur seferlerinin yapılamadığını iskelelerin kapısına iliştirilen kâğıtlardan öğrendi. Ayrıca, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Sarıyer-Beykoz-İstinye-Beşiktaş-Kabataş-Kadıköy, Pendik-Kartal-Bostancı, Kartal-Yalova ve Avcılar deniz otobüsü seferleri de iptal edilmişti. Bu durumda ya karşıya teknelerle geçilecekti, ya da karayoluyla. Kadıköy'deki vatandaşlar Üsküdar'daki motor iskelesine akın edince, olanlar oldu. 1000 kişinin üzerinde bir kalabalık, iskeledeki bir-iki takaya binmek için savaştı. Şanslı olanlar kendini takaya attı ve beşik gibi sallana sallana Avrupa yakasındaki işlerinin yolunu tuttu. Deniz trafiğinden umutlarını kesip karayolunu tercih eden İstanbullular ise saatlerce yollarda kaldı. Köprü ve otoyollardaki trafik yoğunluğu ancak öğlen saatlerinde normale döndü.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR