Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Türüt 'arkadaş' duvarıyla ifade verdi

Adliye önünde Türüt şovDink'in katil zanlılarını öven şarkıyı söyleyen İsmail Türüt ve söz yazarı Arif Şirin ifade verdi. Türüt'le adliyeye gelen yaklaşık 25 'arkadaşı' basını tehdit edip arbede çıkardı.

20 Eylül 2007

İSTANBUL- AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlılarını öven 'Plan Yapmayın Plan' türküsünü söyleyen İsmail Türüt'le türkünün söz yazarı 'Ozan Arif' olarak tanınan Arif Şirin, haklarındaki soruşturma kapsamında ifade verdi.
Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'e ait Hummer marka jiple ve beş araçlık konvoyla İstanbul Adliyesi'ne gelen Şirin ve Türüt, 'sevenlerim' dediği korumalarıyla gövde gösterisi yaptı. Takım elbiseli, ülkücü bıyıklı, güneş gözlüklü korumalar Türüt'ün gelmesiyle birlikte jipin önünü sararak etten duvar ördü. Basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen yaklaşık 25 kişilik koruma ordusu arbede yaşanmasına neden oldu.
'Herkes haddini bilsin'
Basın savcısı Nurten Altınok'un makamında iki saate yakın ifade veren Arif Şirin ve İsmail Türüt'ün çıkışında korumalar yine 'çevre düzenini' sağlamaya çalıştı. Türüt ve Şirin'in avukatı Ömer Yeşulyurt. bir bardak suda fırtına çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Elik Şafak'ın romanının mürekkebi kurumadı. 'Ermeniler katledildi' diyene karşı başını kuma gömen köşe yazarlarına sesleniyorum. Bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz Herkes haddini bilsin."
Arif Şirin de şöyle konuştu: "Burada olmamın sebebini anlamış değilim. Şiiri yazan benim. O destan benim çocuğum. Ne söylediğim açık. Bu rüzgârı ekenler, fırtınayı biçecekler. Şiirimin her noktasının sahibiyim."
Adliye çıkışında Türüt'e "Yanınızdakiler korumanız mı?" diye soran Radikal muhabirine aynı koruma parmağıyla işaret ederek, 'Dikkatli ol' diye tehdit etti. Türüt bu soruya "Aman sakın ha, koruma yok. Onlar benim arkadaşlarım, sevenlerim" diyerek karşılık verdi. Türüt ayrıca, "Klibi yapanlar alçatır. Davacıyım" dedi.
Tepkiler dinmiyor
Türkünün mimarları İsmail Türüt, Arif Şirin ve onlara destek veren İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir'e yönelik protestolar dün de sürdü. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, PEN Yazarlar Derneği, Mask-kara Tiyatrosu'nun da aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri ve sanatçılar, Türüt'ü AGOS Gazetesi önünde protesto etti. Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi de Dink'in katillerini öven türküyü 'yurtsever' bulan İzmir Barosu Başkanı Erdemir hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR