Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Tatilci seçmen yollara dökülecek

Türkiye'nin yeni bir Meclis için sandığa gideceği 22 Temmuz'da vatandaş yollara dökülecek. Havayolu şirketlerinin ve otobüs firmalarının rezervasyon kayıtları, vatandaşların tatil planlarını seçime göre yaptıklarını ortaya koydu.

07 Temmuz 2007

İSTANBUL - Türkiye'nin yeni bir Meclis için sandığa gideceği 22 Temmuz'da vatandaş yollara dökülecek. Havayolu şirketlerinin ve otobüs firmalarının rezervasyon kayıtları, vatandaşların tatil planlarını seçime göre yaptıklarını ortaya koydu. 21-22 Temmuz'da tatil bölgelerinden büyük şehirlere geliş rezervasyonları dolarken, seçim gecesi de büyük kentlerden tatil beldelerine dönüş trafiği yoğunlaşacak.
Türkiye gündemi seçime kilitlenince birçok kişi tatil planını 22 Temmuz sonrasına göre yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri de askeri personelin oy kullanmasına engel olmamak için tayin ve yıllık izin tarihlerini seçim sonrasına erteledi. Medya sektöründe çalışanlar da çoğunlukla yıllık izinlerini seçim takvimine göre belirledi.
22 Temmuz akşamı yoğun
Ulaşım şirketlerinin rezervasyon kayıtları da vatandaşların tatil planlarını seçime endekslediğini gösteriyor. Havayolu şirketlerinin 20-21 Temmuz günü tatil bölgelerinden büyük kentlere olan uçuşlarına yoğun talep var. 22 Temmuz akşamıysa tatil bölgelerine rezervasyon yoğunluğu dikkat çekiyor. Otobüs şirketlerinin kayıtlarına göreyse karayolunu tercih edenler tatillerini erken bitirecek.
Türk Hava Yolları'nın 22 Temmuz akşamı İstanbul'dan kalkacak seferleri neredeyse dolu. THY yetkilileri, uçak seferlerinde tatilden dönüş yoğunluğunun genellikle pazar oluştuğunu ancak seçim nedeniyle 21 Temmuz Cumartesi gecesi Ege ve Akdeniz'den büyük şehirlere normalin dışında aşırı bir yoğunluk bulunduğunu söyledi.
Seçime özel düzenleme
Onur Air İletişim Direktörü Rauf Gerz de seçim günü gündüz seferlerinin iptal edildiğini söyledi. Gerez, şöyle dedi: "22 Temmuz'da gündüz saatlerinde Adana, Antalya, İzmir ve Samsun'a birer seferimizi iptal ettik. Çünkü seçim nedeniyle bu saatlerde yolcu yok. 21 Temmuz'daysa normalde pazar akşamları olan tatil yörelerinde İstanbul'a ciddi bir yoğunluk var. Vatandaşlar oylarını kullanmak için büyük şehirlere gelecek sonra tekrar tatile dönecek."
Pegasus Havayolları'ysa uçuş fiyatlarını seçime göre düzenledi. 20, 21, 22 Temmuz'da geçerli olmak üzere sınırlı sayıda biletleri 45 YTL'den satışa çıkardı. Pegasus yetkililerinin verdiği bilgiye göre, seçime özel düzenlenen kampanya büyük ilgi gördü ve doluluk oranı arttı. Özellikle yazlıklarında olanlar oy kullanmak için dönüşlerinde kampanyadan yararlanmak için rezervasyonlarını erkenden yaptı.
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy da, seçim günü uçuşlarda ve seyahat paketlerinde cezasız tarih değişikliği hakkını verdiklerini söyledi. Ersoy, "Yolcuların yaklaşık olarak yüzde 80'i seçim öncesine kaydı. İnsanlar seçimden sonra ne yapacağını bilmiyordu, tabii bu ilk reaksiyondu. 22 Temmuz tarihi itibarıyla seyahatler tekrar başlayacak ve 12 Eylül'de ramazan başlayana kadar yoğunluk devam edecek. Oy kullananlar ya 22 Temmuz'da oyunu kullanıp öğleden sonra tatile çıkacak ya da 22 Temmuz sabahı tatilden dönecek."
Ulusoy'dan ek sefer
Ulusoy Otobüs Grubu Genel Müdürü Mustafa Yıldırım da, "18, 19, 20 Temmuz'da büyük şehirlerden tatil yörelerine gidiş yok. Tatil yörelerinden bu tarihlerdeyse büyük şehirlere çok yoğun bir talep var, yer yok. Ek seferler koyduk. Herkes İstanbul'a, Ankara'ya çakıldı oy kullanmak için bekliyor. Herkes tatiline oy kullandıktan sonra çıkacak gibi. 22, 23, 24 Temmuz'daysa büyük şehirlerden tatil yörelerine aşırı bir yoğunluk söz konusu. Yer bulmak çok zor, çoğu yere ek sefer koyduk" dedi.
Varan Turizm halkla ilişkiler müdürünün verdiği bilgilere göre ise, 20, 21 Temmuz tarihlerinde Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Kemer gibi tatil beldelerinden İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere dönüşler şimdiden dolu. 22 Temmuz akşamında ise gidişler çok yoğun değil, bu da insanların tatillelerini pazar olduğu için değil de, seçim nedeniyle bir-iki gün erken bitirdiğini gösteriyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR