Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Menekşe'den insan manzaraları

Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Haziran'da açtığı Menekşe Plajı, okulların kapanması ve havaların aşırı ısınmasıyla iyice dolmaya başladı. Gelenlerin kimi denizden hiç çıkmıyor, kimi kumda oynuyor.

24 Haziran 2007

İSTANBUL - Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Haziran'da açtığı Menekşe Plajı, okulların kapanması ve havaların aşırı ısınmasıyla iyice dolmaya başladı. Gelenlerin kimi denizden hiç çıkmıyor, kimi kumda oynuyor. Gençler minyatür kale futbolu oynarken özel güvenlik görevlileri onları uyarıyor. Orta yaş üstü kesimse genel olarak kuma gömülü vaziyette.
Eski müdavim: 70 yaşındaki Sabri Sönmez, 60'lı yılları özlemle anlattı: "Eskiden buralarda kamplar vardı, kimi özel plaja gider, kimi de halk plajına gelirdi. Sahil, temizdi, deniz çok daha temizdi. Şimdi yosundan, pislikten denize girmiyorum. Eskiden ailelerimizle gelirdik, şimdi çok kalabalık."
Cankurtaran: Menekşe Plajı'nda 14 cankurtaran iş başında. "Mantarları geçmeyen, şakalaşmayın" diye sık sık uyarılarda bulunuyorlar. Geçen yıl plaj açılmadan önce burada bir çocuğun öldüğünü, ama artık böyle bir riskin olmadığını söylüyorlar. Peki su temiz mi? Adını vermek istemeyen cankurtaran "Daha dün ölçüm yaptılar, temiz. Ama lodos yüzünden dip hep yosunlu" dedi.
Güvenlik: Menekşe Plajı'ndaki özel güvenlik görevlileri sürekli hareket halinde. İnsanlara rahatsızlık verenleri, kurallara uymayanları hemen uyarıyorlar.
Ve bir mağdur: Ama güvenlik görevlileri sık sık devriye turları atsa da 53 yaşındaki Sedat Candan'ın cep telefonunun çalınmasına engel olamamışlar. Candan, "Denizden çıktıktan sonra baktım, cep telefonum çalınmış" dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR