Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Türkiye küresel ısınmadan çok etkilenecek'

Bir zamanlar ABD'nin gelecekteki başkanı diye anılan eski Başkan Yardımcısı Al Gore, akşam da 'Uygunsuz Gerçek' belgeselini ve aynı ismi taşıyan kitabını İstanbul'da anlattı.

13 Haziran 2007

İSTANBUL - Bir zamanlar ABD'nin gelecekteki başkanı diye anılan eski Başkan Yardımcısı Al Gore, akşam da 'Uygunsuz Gerçek' belgeselini ve aynı ismi taşıyan kitabını İstanbul'da anlattı. Türkiye'nin küresel ısınmadan en çok etkilenecek ülkeler arasında olduğunu belirten Gore, Irak'ta harcananların bir haftalık kısmının küresel ısınmaya ayrılması durumunda sorunun çözülmüş olacağını söyledi.
Garanti Bankası ve WWF-Türkiye'nin konuğu olarak konferans veren Gore, 30 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmalara ve bi-limsel verilere dayalı sunumunu Çırağan Sarayı'nda iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve basınla paylaştı. Al Gore, konferansta Oscar ödüllü 'Uygunsuz Gerçek' belgeselindeki görüntülere ve fotoğraflara yer vererek, dünyanın içinde bulunduğu felaketi bilimsel verilirle açıklamaya çalıştı. Gore, önlem alınmadığı takdirde dünyanın yaşanamayacak bir hale geleceğinin altını çizdi.
Konferans sonunda soruları cevaplayan Gore, seçimleri kaybetmeyip ABD Başkanı olması durumunda neler yapabileceğini şöyle anlattı: "Yemin edip ABD Başkanı olsaydım farklı yanlışlar yapardım. Bize taarruz etmeyen bir ülkeyi ele geçirmezdim. İnsanlar gerçekleri göz ardı etti. ABD'nin politikalarını tamamen değiştirebilir miydim? Bilmiyorum. Eğer senatoda olsaydım Kyoto Protokolü'nü imzalamak için elimden geleni yapardım." Çevre konusundaki çalışmalarına oğlunun kazası sonucu 30 gün hastanede geçirmesiyle başladığını anlatan Al Gore, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde Kyoto'yu imzalayacağını umduğunu söyledi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR