Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Tecavüzle suçlanan Nesin çocukları masum

Çocuk istismarının gündemde olduğu son günlerde, sorumsuzca, hatta belki de kasıtlı olarak taciz ve tecavüzle suçlanan Aziz Nesin Vakfı'nda yaşayan iki gencin masum olduğu ortaya çıktı. Gerçek skandalsa serbest bırakılan, biri 18 yaşından küçük, iki gence cezaevinde işkence yapılması oldu.

14 Ocak 2007

İSTANBUL - Çocuk istismarının gündemde olduğu son günlerde, sorumsuzca, hatta belki de kasıtlı olarak taciz ve tecavüzle suçlanan Aziz Nesin Vakfı'nda yaşayan iki gencin masum olduğu ortaya çıktı. Gerçek skandalsa serbest bırakılan, biri 18 yaşından küçük, iki gence cezaevinde işkence yapılması oldu. Aziz Nesin Vakfı Direktörü Ali Nesin, tecavüze uğradığı iddia edilen Z.K'nın adli tıp kurumunca bakire olduğunun belirlenmesinin ardından serbest bırakılan iki gencin uzun süreli psikolojik tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi.
İstanbul Çatalca'daki Nesin Vakfı'na dört yıl önce annesi tarafından bırakılan 14 yaşındaki Z.K.'nın aynı yerde kalan F.I. ve E.A.'nın tecavüzüne uğradığı iddiası geçen hafta Türkiye'nin gündemindeydi. Z.K.'nın annesi, avukatı aracılığıyla 8 Ocak'ta 'tecavüz' ve 'taciz' iddiasıyla Çatalca Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulunmuş, tecavüzle suçlanan iki çocuk Çatalca Sulh ve Ceza Nöbetçi Mahkemesi tarafından tutuklanarak 10 Ocak'ta cezaevine konulmuştu. Bu arada Ali Nesin iddiaların asılsız olduğunu, olayın bir televizyon kanalı tarafından planlandığını ve suçlamaları yapan anne G.K'nın da vakfın adını kullanarak ünlenmek istediğini söylüyordu.
Tutuklanan çocuklar adli tıp kurumunun raporu neticesinde yine aynı mahkeme tarafından dün serbest bırakıldı. Ancak çocuklar serbest kaldığında cezaevinde şiddete maruz kaldıkları görüldü. Nesin, Radikal'e F.I. ve E.A.'nın yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çocuklarımızdan E.A. 18 yaşından büyük olduğu için Metris'te kaldı. Orada hem dışardaki askerlerden, hem de içerdeki gardiyanlardan dayak yemiş. Sürekli dövüldüğünü, aşağılandığını, korkutulduğunu, yerde battaniye üstünde yatırıldığını söylüyor. Koğuş ağası, çocuğumuzdan haftada 50 YTL istemiş. Girişte, 'Yemek fişi vereceğiz' gerekçesiyle parasına el konulmuş, fakat verilmemiş ve çıkışta parası iade edilmemiş. Bu çocuğumuzun bacağında yediği tekmelerden kalan izler ve başında bir şiş var."
'Psikolojik tedaviye ihtiyaçları var'
F.I.'nın ise 18 yaşından küçük olduğu için Bayrampaşa Cezaevi'nde kaldığını belirten Nesin, F.I'nın durumunun daha da kötü olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yaşı itibariyle birine teslim edilmesi gerekirken, yalnız bırakılmış. Yediği dayaklardan dolayı yürümekte ve konuşmakta zorlanıyor. Psikolojik travma geçiriyor. Bir gardiyan, falakaya yatırmış ve suratına vurmuş. Gardiyan sürekli, 'Bu suçu yaptığını kabul et, seni bırakayım' demiş. Çocuğumuz suçu kabul etmemiş. Daha sonra çırılçıplak soyup plastik borularla dövmüşler. Tecavüz suçlamasıyla içeri girdiği anlaşılınca, diğer mahkûmlar tekme tokat dövmüşler. 'Seni tecavüzcüler koğuşuna göndereceğiz, orada seni şişleyecekler, sana tecavüz de edecekler,' diye korkutmuşlar. Cezaevinde gördüğü vahşet sonucu dişleri kenetlendiğinden yemek yiyemiyor, sadece su içebiliyor. Her ikisinin de uzun sürecek bir psikolojik tedaviye ihtiyacı var, özellikle daha genç olanın." Çocuklar için özel bir sağlık kuruluşundan rapor alındı.
46 çocuğun bulunduğu Vakıf'a çok emek verdiklerini, son günlerde bakım evlerine büyük saldırı olduğunu dile getiren Nesin, "Bu yuvaları kurması zor ama yıkması kolay" dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR