Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Acarkentli mahkemeye

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Saip Molla Özel Ormanı'nda kurulan Acarkent ve Beykoz Konakları'nın yıkımı talebiyle mülk sahiplerine dava açtı. Acarkent'teki 1823, Beykoz Konakları'ndaki 401 mülk sahibine dava tebligatları gönderilmeye başlandı. İlk duruşma 16 Şubat'ta.

29 Aralık 2006

İSTANBUL - Acaristanbul'a verilen yıkım kararının ardından, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Saip Molla Özel Ormanı'nda kurulu bulunan Acarkent ve Beykoz Konakları için de tapuların iptali ve villaların yıkımı istemiyle mülk sahipleri aleyhine dava açtı. Acarkent'te 1823, Beykoz Konakları'nda 401 mülk sahibine dava tebligatları gönderilmeye başlandı.
Tüm ruhsatlar geçersiz
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nce Acarkent ve Beykoz Konakları hakkında, Beykoz 1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 18 Kasım 2006 tarihli dava dilekçesinde Saip Molla 1 ve 2 Özel Orman Alanı'nda kurulan Acarkent ve Beykoz Konakları için "Kat mülkiyet topularının iptali ile tevhid ve tescil men'i müdahale ve kal'i (yıkımı)" istendi. Dava dilekçesinde Orman Başmüfettişi Mehmet Yener'in 20 Ekim 2006 tarihli raporuna yer verilerek, Acarkent'teki "tüm yapı ruhsatlarının hukuki geçerliliğinin bulunmadığına" dikkat çekildi. Saip Molla Ormanı'nın yüzde 6'lık kısmı aşılarak tamamında kat irtifakı kurulduğu, böylece tapu kaydında özel orman alanı kalmadığı belirtilen dava dilekçesinde şöyle denildi:
"Kat mülkiyeti tapularının tamamının iptali ile yüzde 6'lık izin sahası dışındaki kısımların özel orman vasfı ile tevhid (birleştirme) ve tescilini, yüzde altılık kısım için arsa paylarının yeniden tahsihen tescilini ve bu kayıtlarda da özel orman vasfının belirtilmesini, ruhsatı olmayan yapıların yıkılmasını, müdahalenin önlenmesini, karar kesinleşinceye kadar, taşınmazların devir ve satışının önlenmesi amacıyla tapu kayıtlarına ihtiyati tedbir konulmasını, dava harç ve giderlerinin davalılara yükletilmesini vekili bulunduğum idare adına arz ederim."
16 Şubat'ta ilk duruşması yapılacak dava için Acarkent'te tapuları teslim edilen toplam 1823 kişi, kurum ve kuruluşa tebligat gönderilmesine başlandı. Bu arada 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılara 'tedbir' konulması istemini, ilk duruşmada karara bağlamayı kararlaştırdı.
Acarkent'te eski Orman Bakanı Hasan Ekinci'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı, sporcu ve işadamının villalarının yanı sıra TED İstanbul Koleji, Doğa Koleji gibi okullar, birçok bankanın şubesi ve bazı ticari kuruluşlar da yer alıyor.
Yurtsever Cephe eylem yaptı
Öte yandan Beykoz'da dün toplanan bir Yurtsever Cephe-Beykoz İnisiyatifi, 'Acaristanbul' projesini protesto etti. Beykoz Belediyesi'nin önüne kadar yürüyen eylemciler, "Yağmacılar hesap verecek" ve "Bu memleket bizim, Beykoz bizim" yazılı dövizler taşıdı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR