Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Hayalet avcılığın son kurbanı: Chelonia Mydas

Kaybolan av araçlarının oluşturduğu hayalet avcılık denizdeki canlıların sonu olmaya devam ediyor. En son Kaş'ta bir deniz kaplumbağası boynuna dolanan misina nedeniyle öldü.

03 Mart 2016

RADİKAL- Kaybolan av araçlarının oluşturduğu hayalet avcılık denizdeki canlıların sonu olmaya devam ediyor. En son Kaş’ta bir deniz kaplumbağası boynuna dolanan misina nedeniyle öldü.

Sualtı belgeselcisi ve görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan, Kaş’ın Fener Burnu bölgesinde Anemon teknesi ile yaptıkları dalışta su yüzeyinde hareketsiz bir deniz kaplumbağası tespit etti. Fotoğraflara yansıyan kaplumbağanın daha sonra ‘nesli birinci dereceden tehlike altında altındaki yeşil denizkaplumbağası Chelonia Mydas’ olduğu anlaşıldı.

Kaplumbağanın misinaya takılıp ve boğularak öldüğü tahmin ediliyor. Ceylan’ın açıklamalarına göre, Kaş Fener Burnu’ndaki bölge her türlü avcılığa kapalı bir alan olmasına rağmen kaçak avcılık ya da hayalet avcılık nedeniyle korunması gereken önemli bir tür daha yok oldu. Denizdeki ölü kaplumbağa sahil güvenlik ekiplerine haber verildi. Deniz kaplumbağası incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildi.

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR