Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Kristal küre sahiplerini Erciyes'te buldu

Kayseri dün bir dünya kupasına ev sahipliği yaptı. Snowboard Büyük Slalom'un üçüncü ve son ayağı Erciyes'te tamamlandı. Kristal küreyi kadınlarda Çek Cumhuriyeti'nden Ester Ledecka, erkeklerde ise Rus sporcu Andrey Sobolev kazandı. Radikal'e konuşan Ester, Erzurum'da da bir şampiyonluğunun bulunduğunu, Kayseri'ye ilk kez geldiğini ve kendini Türkiye'de çok güvende hissettiğini söyledi.

27 Şubat 2016

RADİKAL- Türkiye Kayak Federasyonu’nun uzun süredir hazırlandığı Dünya Snowboard Kupası’nın üçüncü ve son ayağı yoğun sise rağmen tamamlandı. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından organize edilen yarışlara 18 ülkeden 85 sporcu yarışlara katıldı. Develi Kapı’daki yarışlar sırasında sis nedeniyle yer yer görüş mesafesi birkaç metreye kadar düştü. Sporcular kapıları geçerken çok zorlandı.

Sabah saatlerinde başlayan ilk turların arından, çeyrek ve yarı finaller yapıldı. Öğleden sonra da final için sporcular yarıştı. Dünya Kupası’nın genel sıralamasında kadınlarda kristal küreye uzanan Çek Cumhuriyeti'nden Ester Ledecka oldu. İkinciliği 28 yaşındaki Rus sporcu Yekaterina Tüdegeş, üçüncülüğü ise Avusturyalı Marion Kreiner elde etti.

Erkeklerde ise kristal kürenin sahibi Rus snowboardcu Andrey Sobolev olurken, ikinci Bulgar Radoslav Yankov oldu. Genel sıralamada üçüncü olan Avusturyalı Andreas Prommegger, aynı zamanda kupanın Erciyes’teki son ayağında altın madalyayı kazanan isim oldu. Radikel’e Erciyes’teki başarısıyla ilgili açıklama yapan Avusturyalı sporcu, Türkiye’ye ilk kez geldiğini, tüm organizasyonun çok iyi olduğunu söyledi. “Buraya gelmeden önce Türkiye’deki kış sporları ile ilgili pek fazla bilgim yoktu. Ancak buranın dağları çok güzelmiş” diyen Prommegger, bir gün önce ısınma turları atarken Erciyes’te havanın çok güzel olduğunu ancak yarış anında çok zorlandıklarını, buna da kimsenin bir şey yapamayacağını söyledi.

KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM

Kadınlarda kristal kürenin sahibi Ester Ledecka, Erciyes’teki ayağında birincisi oldu ve altın madalya kazandı. Kayakta da başarılara imza atan Ester Ledecka, daha önce de Erzurum’da yapılan bir şampiyona da junior kategorisinde birinci olmuştu. Kaymaya 4 yaşında başlayan Ester, kristal küreyi almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’de daha önce de gelmiştim. Ancak Kayseri’ye ilk kez geliyorum. Çok güzel bir şehir. Kaldığım otel de çok güzel. Burada kendimi çok güvende hissediyorum. Buradaki tesisler de harika. Hava şartları çok kötüydü. Ancak buna yapılabilecek bir şey yok. Zaman zaman böyle durumlarla karşılaşıyoruz. Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum...”

İKİ BAKAN KATILDI

Yarışları, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, KayseriBüyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da katıldı. Yoğun sis nedeniyle protokol bir süre yarışları ekranlardan izledi. Daha sonra ödül töreni için finiş alanına geçildi. Elitaş, Ünal, Özhaseki ve Düzgün dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Bakan Ünal, yarış sonrasında yaptığı konuşmada sporcuların gösterdiği başarıdan dolayı bir teşekkür konuşması yaptı. TKF Başkanı Yarar da, daha önce Türkiye'deki sporcular için dünya kupasının bir hayal olduğunu ancak şimdi kendilerinin bu organizasyonun bir parçası olduğunu belirterek, bunun hem Türk sporu için hem de Türkiye'deki sporcular için çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.   

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR