Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

300 Rus Boğaz'ı geçecek

Bu yıl 28'incisi düzenlenecek İstanbul Boğazı'ndaki yüzme yarışlarının kayıtları başladı. Rusya ile Türkiye arasındaki krize rağmen kayıt yapan 60 ülkenin arasında en çok ilgiyi Ruslar gösterdi. Ruslara tanınan 300 kişilik kontenjan birkaç saat içinde doldu.

07 Ocak 2016

RADİKAL- Samsung Boğaziçi Yüzme Yarışları’nın bu yıl 28’incisi düzenlenecek. Kayıtlar pazartesi başladı. Üç gün içinde Türkiye dışında 59 ülkeden kayıt yapıldı. Yabancı sporculara 1.000 kişilik kontenjan ayrılmıştı. Bu kontenjan kısa sure içinde doldu.

Rus yüzücülere ise 300 kişilik kontenjan ayrılmıştı. Türkiye ile Rusya arasında süren ve Rus yetkililerin ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrılarına rağmen, bu sayı kayıtların başlamasından yaklaşık iki saat sonra doldu.

İlk üç günün sonunda Almanya’dan 140, Ukrayna’dan 130, Almanya’dan 73, Hollanda’dan 60, Amerika’dan 37 sporcu başvurdu.

Ayrıca bu yıl ilk kez, Filipinler, Venezüella, Kenya, Makao, Şili  ve Ekvador gibi ülkelerden da kayıt yaptıran oldu.

Bu yılki yarışlarda önceki yıllarda olduğu gibi toplam 2 bin yüzücünün boğazda yarışmasına izin verilecek. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yetkilileri, güvenlik gerekçesiyle böyle bir sınırlama yapıldığını ancak bu sayının arttırılması konusunda girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

Bu yıl yarışlar 24 Temmuz 2016 Pazar günü yapılacak. Kanlıca’dan suya girecek yüzücüler, Boğaz boyunca 6.5 kilometrelik parkuru geçerek Kuruçeşme’ye yarışı tamamlayacaklar.

Türkiye’den katılacak yüzücüler için internetten son başvuru 18 Mart’ta kadar devam edecek.

Kesin yarışa katılacakların listesi ise 3 Temmuz’da bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr  adresinde açıklanacak.

Geçen yıl yarışlara 49 ülkeden toplam 1870 sporcu katılmıştı. Yüzücülerin arasında yedi okyanus geçen İngiliz Adam Walker da vardı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR