Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Elnur Hüseynov: Kazansam da kazanmasam da İstanbul'a döneceğim!

Eurovision şarkı yarışması finalinde bu gece Azerbaycan'ı  temsil edecek Elnur Hüseynov Radikal'den Serkan Ocak'a konuştu.  Hüseynov; 'Kazanma konusunu düşünmüyorum, benim için önemli olan katılmış olmak' dedi.

23 Mayıs 2015

Bu yıl 60'ıncı kez düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında nefesler tutuldu. Büyük final bu akşam Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşiyor.

Azerbaycan temsilcisi Elnur Hüseynov, "Hour of the Wolf" (Kurdun Saati) şarkısı ile finale yükselen isim oldu.

Serkan Ocak, Elnur Hüseynov’la Viyana’da konuştu finalle ilgili beklentilerini yarışmayı kazanırsa ne yapacağını konuştu.

- Yarı finaldeki performansınız sırasında sizi izlemek inanılmaz güzeldi. Kendi sahne şovunuzu nasıl buluyorsunuz? Sahnede kendinizi nasıl hissediyordunuz?

- Seyretmeniz ve benim için endişelendiğinizden dolayı size çok teşekkür ederim!  Ben bana bağlı her şeyi yapmaya çalıştım, ama her zaman daha iyisi vardır ve ben kendimi daha da geliştirmek ve finalde daha iyisini ve daha fazlasını yapmak için çalışacağım. Sahne şovumdan memnunum. Bence tam olmuş ve şarkının ruhunu ve ana mesajını çok iyi anlatıyor. Sahnede iki dansçı hepimizin içinde yaşayan kurtları temsil ediyor, farklı olanları, dışlananları, kabul görmeyenleri anlatıyor. Biz birbirimizi kabul etmeyi öğrenmek ve her kalbin bir savaşı hak ettiğini unutmamak gerekir.

- Finale hazır mısınız? Duygularınızı paylaşır mısınız?

- Eurovision için yeni olmasam bile, elbette endişeleniyorum. Her izleyicinin kalbine ve ruhunu erişmek için mümkün olan herşeyi yapmaya çalışacağım.

- Sizce aynı performansı ikinci kez yapmak daha mı kolay olacak? Türkiye ve Azerbaycan'ın desteğini hissediyor musunuz? Bu size yardımcı oluyor mu?

- İkinci kez sahne almak muhtemelen daha zor. Evet bir şarkıcı olarak ben çok değiştim, çok farklı yönlerde kendimi geliştirdim, çok farklı stilleri denedim, şimdi ben tamamen başka bir müzisyenim. Hem Azerbaycan hem de Türkiye karşısında sorumlu hissediyorum kendimi, ama ben zaten bu yarışmada şarkı söylemenin ne olduğunu biliyorum. Bu aynı zamanda hem yardımcı oluyor hem de engel oluyor. Sizin, ailemin, arkadaşlarımın, fanlarımın, takımımın, salondaki izleyicilerin  desteği olmazsa başarısız olurum.

- Yarışmayı kazanırsanız ne yapmayı düşünüyorsunuz?

- Kazanma konusunda düşünmüyorum, benim için önemli olan katılmış olmak her izleyicinin kalbine dokunmak imkanını yakalamış olmaktır. Her durumda, yarışma sonrası, İstanbul 'a dönmeyi ve iki yeni albüm üzerinde çalışmaya başlamayı düşünüyorum.

- Bir favori ülkeniz var mı?

- İki favori ülkem var, Azerbaycan ve Türkiye.

- Hayvanlara çok düşkün olduğunuzu biliyorum. Evcil hayvanınız var mı? Azerbaycan'da hayvanlar için neler yapıyorsunuz?

- Bir kedim var, ismi Kuzya. Bir köpeğim vardı, ama o altı ay önce öldü ve bu beni çok üzüyor. Ben, kendi ülkemde yardım konserlerinde sahne alıyor, evsiz hayvanlar için para topluyorum. Evsiz ve hasta köpeklere barınak sağlıyor, onlara yardım ediyorum, ama tüm çabalara rağmen onları kurtarmak her zaman mümkün olmuyor. Evsiz hayvanlar küresel düzeyde bir sorundur. Ben, insanlığın dili olmayan ya da kendini savunamayanlara karşı acımasız olduğunu düşünüyorum. Onlara bakmak bizim görevimizdir.

- Eurovision sonrasında Türkiye'yede sık sık bulunmayı düşünüyor musunuz? Bir albüm yapmayı planladığınızı söylemişsiniz, planlarınızda daha neler var?

- Şimdi İstanbul'da bir evim var, ilk kez tatil için geldiğimde Türkiye'ye aşık oldum. Benim şimdi iki vatanım var - Azerbaycan ve Türkiye. Türkiye’yle bağlı birçok planlarım var. Bular albüm yapmak, hayvan hakları mücadelesini desteklemek ve daha sonra açıklayacağım diğer projeler.

- Okuyucularımız için son olarak ne söylemek istersiniz?

- Desteğiniz ve bana inandığınız için size minnettarım. Tüm dünyadan Türk izleyicilerin yanımda olmaları beni çok mutlu ediyor. Eurovision Şarkı Yarışması’ın bu sene size sevinç getireceğini umuyorum!

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR