Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ve sayım başladı

Türkiye genelinde oy kullanım süresi sona erdi. Sandıklar tek tek açıldı ve şu sıralar sayımlar yapılıyor.

30 Mart 2014

Bu yıl diğer seçimlere göre oy kullanım oranı çok yüksekti. İstanbul 'da Ümraniye, Şişli ve Beyoğlu 'nda bazı okulları gezdim. Sandık başkanlarının verdiği bilgilere göre oy kullanım oranı diğer seçimlere göre fazlaydı. Beyoğlu'ndaki bir okuldaki sandıkta listede 340 kişi yer alırken, oy kullananların oranı 320'ye yaklaşması da bunun en önemli göstergelerinden biriydi.
Saat 17.00 itibarıyla sandıklardaki mühürler çözüldü. Sandık başkanlarının gözetiminde sayım işlemleri yapılıyor. Yüksek Seçim Kurulu 'nun kararlarına göre sayımları herkes izleyebiliyor. Ancak oluşan izdihamın önüne geçmek için açık olan sınıf kapılarının önüne birer sıra çekildi. Sandık başındaki görevlilerin dışında çok sayıda da partilerin ve muhtar adaylarının gözetmenleri seçim sonuçlarını tek tek kayda geçiriyor.
YSK'nın kurallarına göre önce belediyelere ait sandıkların açılması gerekiyor. Ancak bazı okullardaki bandık başkanı ve gözetmenlerin inisiyatifiyle muhtarların sandıkları önce açılıyor. Yetkililer, muhtar sayımlarının daha kolay yapıldığını, ayrıca asıl tartışmaların belediye için kullanılan oylar sırasında yaşandığını belirtti.
Önce zarfların sayılmasıyla başlayan işlemler oy pusulalarının sayımı ile sonuçların kayda geçirilmesi ile devam ediyor. Sınıflardaki çok sayıdaki gözetmenler de sandık başkanlarının açıkladığı sonuçları not alıyor...

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR