Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Kınalıada'ya ambulans geliyor

01 Şubat 2014

Uzun süredir sağlık, temizlik, ulaşım gibi sıkıntılar yaşayan Kınalıadalıların, platform kurarak sürdürdükleri mücadele karşılığını buldu. Adaya iki ambulans gelecek. Ayrıca “ Akşam saat 5’ten sonra Allah’a emanetiz” diyen Kınalıadalılara 24 saat sağlık personeli de verilecek.
Adalar’da başta sağlık olmak üzere pek çok sorun bulunuyor. En son geçen yaz Heybeliada’da kolu kesilen 22 yaşındaki genç ölümle burun buruna gelmişti. Kınalıada sakinleri de sorunlara karşı mücadele amacıyla Kınalıada Platformu kurdu. Platformun başkanı Nurhan Çetinkaya son dönemde yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Çöpler toplanmıyor, sağlıkta sıkıntılar yaşanıyordu. Önce temizlikle ilgili adımlar atıldı. Ankara ’ya giderek Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kınalıada ve Burgazada için 2 yeni ambulans sözü aldık. Ayrıca acil tıp teknikeri de sürekli olarak Kınalıada’da görev yapacak. ”
Geçen yaz kendi kuzeninin bisikletten düşme sonucu beyin kanaması geçirdiğini anlatan Çetinkaya, şöyle devam etti: “Sağlık ocağımız var. Kınalıada’ya normal şartlarda mesai saatleri içinde bir aile hekimi ve bir de hemşire geliyor. Ancak mesaiden sonra şehre geri dönüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 4 adaya bakan 2 adet 112 teknesi var. Ancak onlar da yetersiz kalıyor. Buradaki insanlar ‘Saat 5’ten sonra Allah’a emanetiz’ diyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ambulans ve sağlık personeli gelirse sağlık konusundaki sıkıntılarımız son bulacak.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR