Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Tuzla'da tanker patladı 1 kişi öldü

Tuzla Tersanesi'nin açıklarında Tıbıl isimli boş kimyasal tankerde patlama olduğu belirtiliyor. İlk belirlemelere göre olayda bir kişi hayatını kaybetti.

20 Ocak 2014

İSTANBUL - Tuzla Tersanesi’nin açıklarında bir kimyasal tanker gemisinde patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle su almaya başlayan boş tanker gemisi yan yatmaya başladı. Ancak Kıyı Emniyeti’nin müdahalesi sonucu patlama sonucu oluşan yangın söndürüldü. Gemi alabora olmaktan kurtuldu. Muhtemel bir kirliliğin de önüne geçildi ancak patlamanın etkisiyle 4 kişi yaralanırken bir kişi ise hayatını kaybetti.

Tuzla - Pendik açıklarında dün saat 13.30 sularında Tıbıl adlı boş tanker gemisinde bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle 101 metre boyundaki ve 3 bin 642 gros tonluk gemide yangın çıktı.

Yangına Kıyı Emniyeti’ne bağlı kurtarma gemileri müdahale etti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. “Tuzla Tersaneler bölgesinde demir yerinde, Türkiye bayraklı Tıbıl isimli kimyasal tankerde patlama olduğu ihbarı alınması üzerine derhal kuruluşumuza ait Kıyı Emniyeti 6 hızlı tahlisiye botu ile Kurtarma 1 ve Kurtarma 7 römorkörleri olay mahalline sevk edilmiştir." 

Kıyı Emniyeti ayrıca gemide bulunan toplam 19 personelin tamamının tahliye edildiği, 4 personelin yaralı olduğu, bir personelin ise hayatını kaybettiğini belirtti.
34 yaşındaki Mehmet Marat’ın hayatını kaybettiği kaza nedeniyle gemide 2 metrelik yara oluştu. 

Patlama ve yangının ardından gemi su alarak yan yatmaya başladı. Geminin batma ya da alabora olma ihtimali korkuya neden oldu. Ancak yangının söndürülmesinin ardından gemi yatık pozisyonda kaldı. Yetkililerin verdiği bilgilere gore, yan yatma ballast tankları ile düzeltilmeye çalışıldı. Alabora riski de önlendi. 

Kimyasal tanker gemisinin boş olmasına rağmen alabora ya da batma durumunda geminin kendi yakıtının denize sızma ihtimali vardı. Ancak geminin yan yatması durdurulduğu için bu tehlikede ortadan kalkmış oldu. Patlamanın nedeni araştırılırken Tıbıl’ın Tuzla Tersaneleri’nde bakıma alınacağı belirtildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR