Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Kilis'te İHH binasına polis baskını

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 06.30'da, Van'dan gelen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından basıldı.

14 Ocak 2014

Radikal.com.tr - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis ofisi ve yardım deposu sabah 6.30'da polis tarafından basıldı. Van'dan gelen ve terörle mücadele (TEM) polisi oldukları iddia edilen polislerin dernek personelini dışarı çıkartarak arama yaptığı belirtiliyor. Kilis Valisi'nin ve Emniyet Müdürü'nün operasyon hakkında bilgisi olmadığı ve Van Cumhuriyet Savcılığı'nın talebiyle Van'dan gelen ekibin operasyonu gerçekleştirdiği iddia edildi. 

İHH Basın Sorumlusu Serkan Nergis, polisin avukatlar gelmeden arama yaptığını ve operasyondan Kilis’deki hiçbir yetkilinin haberi olmadığını belirterek, “Polislerden kimsenin haberi yok. Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler geldi. Avukat olmadan arama yapmaya başladılar. İddiaya göre, bir görevlimiz hakkında işlem yapılıyormuş. Ancak o kişinin değil, İHH’nın deposunda arama yapılıyor. Arama sırasında bilgisayarlara da polis el koymak istemiş. Ancak avukatlarımız depoya vardı. Bilgisayarlara el konulmasına karşı çıktı. Şu anda tutanaklar tutuluyor. Öğrenebildiğimiz kadarıyla Kilis Valiliği’nin ve emniyetinin bu olaydan haberi yok.” 


BİLGİSAYARLAR İHH'YA GERİ VERİLDİ 

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Koordinatörü Serkan Öktem, vakfın Kilis şube ve deposunda yapılan aramada polisin el koyduğu bilgisayarların kendilerine teslim edildiğini söyledi. Öktem, sabah saatlerinde düzenlenen baskında el konulan bilgisayarların Kilis Emniyet Müdürlüğü'nde incelendikten sonra görevlilere iade edildiğini kaydetti.




  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR