Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Üç soruşturmayı görevden alınan polisler mi birleştirdi?

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 3 soruşturmanın birleştirilme nedeni olarak 'polis müdürlerinin görevden alınacağını biliyordu' iddiası ortaya atıldı

26 Aralık 2013

İSTANBUL - Türkiye ’yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında bugüne kadar yaklaşık 650 polisin görev yeri değiştirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın dahil şube müdürleri, emniyet amirleri, komiserler, düz polis memurlarının başka görevlere verildi. Hatta Emniyet’in çaycısı odacısı dahil değiştirildi.


Ancak tüm bu süreçte yeni bir iddia ortaya atıldı. Ankara ’da bulunan Emniyet Genel Müdürü’nün İstanbul’a gelerek operasyon hazırlığında olan ve teknik takipleri sürdüren Emniyet’teki şube müdürlerini uyardığı, bir hafta sonra görevden alınacaklarını söylediği iddia edildi. Emniyet ve savcılıktan alınan bilgilere göre, görevden alınacağını öğrenen polis müdürleri durumu savcılıkla paylaştığı, ayrı ayrı yürütülen soruşturmaların bundan sonra birleştirildiği, dosyalardaki delillerin karartılması ve operasyonunu yapılamaması ihtimaline karşılık 3 ayrı soruşturmanı eş zamanlı hale getirildiği ileri sürüldü. Operasyonun hemen sonrasında da polis müdürleri İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kararıyla görevden alınmıştı.


TİB FİŞİ ÇEKTİ Operasyonunun öne alınmasının nedeni olarak da soruşturmanın deşifre olması gösterildi. Yine aynı kaynaklardan alınan bilgilere göre, teknik takip amacıyla yapılan telefon dinlemeleri de soruşturmanın deşifre olması nedeniyle engellendiği, yapılan dinlemelerin fişleri ekimin son haftasında TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) tarafından çekildiği, o tarihlerden itibaren de herhangi bir teknik dinleme yapılamadığı iddia edildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR