Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

2. soruşturmada büyük kriz: Operasyon yapacak polis kalmadı

Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda bugün yeni bir operasyonun başlaması İstanbul'a Emniyeti'ne yeni atanan polisler tarafından önlendi.

25 Aralık 2013

 

İSTANBUL - Talimatın verildiği İstanbul Savcılığı’ndaki kriz halen devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan mali şube gibi bazı şubelerin müdürleri halen İstanbul Adliyesi’nde Başsavcıvekili ile görüşüyor.

Rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla 17 Aralık’ta başlatılan operasyonun 2. dalgası için bu sabah talimat verildi. Aralarında yine çok önemli isimlerin bulunduğu uzun bir liste hazırlandı. Bu kişiler hakkında evlerinde ve iş yerlerinde arama kararları bulunuyordu. Çok sayıda da gözaltı işlemi yapılacaktı.


Ancak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan şube müdürleri, yeni bir talimat aldıklarını, Başsavcılığın bilgisi olmadan yeni bir operasyona başlamayacaklarını ileri sürdü. Ve operasyon başlamadı.

Kriz halen İstanbul Adliyesi’nde devam ediyor. Yeni polis müdürleri, yeni bir talimat aldıklarını, İstanbul Başsavcılığı’nın operasyonlardan haberi olmadan işlem yapamayacaklarını belirtti. Sabah saatlerinde başlaması gereken operasyon halen başlayamadı. Yeni polis müdürleri İstanbul Adliyesi’ne gelerek Başsavcıvekili ile görüşmeye başladı. Görüşme halen devam ediyor.

İddialara göre, İstanbul Emniyeti yeni bir operasyon başlatmamak için direniyor. Operasyonun ardından başlatılan yeni görev değişikliklerinden İstanbul Emniyet Müdürü ve şube müdürlerinin yanı sıra, baş komiserler, komiserler hatta düz memurlara kadar çok sayıda polisin yeri değiştirilmişti. Çaycının dahi işine son verildiği belirtilen emniyette yeni operasyonları yapacak polis kalmadığı belirtiliyor.

Savcılığın da rüşvet ve yolsuzlukla ilgili başlatılması planlanan 2. Dalganın sümenaltı edilmesi ihtimali bulunduğundan şüphe duydukları belirtiliyor.

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR