Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Gazeteciler Aygün için eylem yaptı

Yaklaşık bir aydır Suriye'de tutsak bulunan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Aygün için gazeteci arkadaşları Milliyet binasının önünde eylem yaptı.

23 Aralık 2013

Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 27 gün önce görev için gittiği Suriye’de kaçırıldı. “Meslektaşımızın bir an evvel salıverilmesini istiyoruz” diyen gazeteci arkadaşları, yetkilileri de Aygün’ün özgürlüğe kavuşması için göreve çağırdı.

Gazeteciler, Çağlayan’daki Milliyet binası önünde saat 12.30’da toplandı. “Bünyamin Aygün’e özgürlük”, “Gazeteci hedef değildir”, ”Gazetecileri serbest bırakın” yazılı dövizler taşıyan gazeteciler adına basın açıklamasını Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nden Reuters Foto Muhabiri Murat Sezer okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Tek amacı haber yapmak, kamu oyuna bilgi vermek olan gazeteciler, Suriye’deki çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayan şekilde kaçırılılıyor, hedef alınıyor, tutsak ediliyor. Aylardır cebinde sarı basın kartı taşıyan Bashar Kadumi’den haber alınamamaktadır. Kameraman Cüneyt Ünal aylarca süren tutsaklığın ardından pazarlıklarla salıverilmiştir. Bu kez Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de hukuksuzca hedef alınmıştır. Bugün hemen yanı başımızdaki Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Bashar Kadumi gibi onlarcası da kayıp. Bizler, günlerdir umutla Bünyamin’den gelecek iyi bir haber bekledik hatta bir süre sessizliğimizi koruduk. Bu süre zarfında Milliyet Gazetesi’nin çabalarını da takdirle izledik. Ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kalması ve geçen 27 gün bizi meslektaşımızın hayatı ve sağlığı konusunda da endişeye sevk ediyor. Bünyamin Aygün’ün, ailesine, sevenlerine ve biz meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Arkadaşımızın acil olarak özgürlüğe kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz. Suriye’deki eli silahlı tüm gruplara hatırlatıyoruz: Gazeteciler, tarafsızdır. Tek çabaları kamu oyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makina, omuzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır.”

İstanbul ’da yapılan eylemin yanı sıra eş zamanlı olarak Ankara , İzmir, Antalya ve Trabzon’da da Aygün’e destek eylemleri yapıldı. Yapılan basın açıklamalarında Aygün’ün bir an önce serbest bırakılması için yetkililere daha fazla çaba göstermeleri konusunda çağrıda da bulunuldu.

Gazeteciler Aygün’ün serbest bırakılana kadar Twitter’da #BünyaminAygünserbestbırakılsın #freebünyamin hastagleri ile destek twitler atmaya devam edecek.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR