Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

World Press Photo'ya Türk jüri seçildi

Gazeteciliğin en prestijli ödüllerinden World Press Photo'nun bu yılki ödüllerini belirleyecek jüri üyelerinden biri Türk gazeteci Kerim Ökten oldu.

03 Aralık 2013

EPA’nın Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti bölgesi sorumlusu Ökten, her yıl binlerce fotoğrafın gönderildiği yarışmanın ‘ spor ’ dalında jüri başkanlığı yapacak. Finalde de jüri üyesi olarak oy kullanacak.

World Press Photo’da ilk kez 2010’da uzun süredir yurt dışında görev yapan Türk gazeteci Ayperi Karabuda Ecer jüri üyesi olarak seçilmişti. Ökten ise prestijli ödüllerde görev yapacak ikinci Türk gazeteci oldu. Londra ’da yaşayan Ökten, jüri üyesi sürecini ve duygularını Radikalle paylaştı:

“Word Press Photo, tüm kurumlardan isimler istiyor. EPA benim adımı önermiş. Daha sonra jüriler belirleniyor. Benim için gurur verici. Aynı zamanda da büyük bir sorumluluk demek. Çünkü hemen her foto muhabiri buraya fotoğraf gönderir ya da seçilen fotoğraflara göz atar. Jüri hakkında yorumlar yapılır. Ben de mutlaka bakardım. Bu sorumluluğun farkındayım.”

Meslekte 20 yılı geride bırakan Ökten, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü mezunu. Yeniyüzyıl’la başladığı meslek hayatını NTV Dergi Grubu'nda çalıştıktan sonra bir süre serbest fotoğrafçı olarak sürdürdü. Ardından 1998’te EPA’ya girdi. 2011’de Londra’da yaşamaya başlayan Ökten, 2012’de EPA’nın Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti bölgesi sorumlusu oldu. Ökten’in 2011’de Londra’da çektiği fotoğraf TIME’ın dünyadaki tüm edisyonlarında kapak olarak yayımlandı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR