Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Engel siz olmayın yeter'

Okçuluk Dünya Şampiyonu Bedensel Engelli Sporcu Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan bu kez oklarını su altında attı. Sporcular su altında 'Engel siz olmayın yeter' yazılı bir de pankart açtı.

02 Aralık 2013

Tayland’da 1-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atan milli sporcular Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, altın madalya kazandırdıkları ok atışlarını bu kez Turkuazoo Akvaryum’da su altında köpekbalıkları arasında denedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’in de izlediği gösteri sırasında önce tekerlekli sandalyeleri ile köpekbalıkları arasına tüplü dalış yapan engelli sporcular daha sonra sandalyelerini bırakarak suya indi. Dağ ve Aygan'a daha önce Türkiye 'ye ödüller kazandıran engelli sporcular yüzücü Alper Ceylantepe ve Beytullah Eroğlu da tüpsüz dalış yaparak eşlik etti.

Şampiyon sporcuları okçuluk milli takım sporcu arkadaşları ve koçları ile Bayrampaşa Belediyesi Engelliler Merkezi’nde eğitim gören engelli vatandaşlar suyun dışından izledi. Suyun altına koyulan hedef tahtalarına birer birer ok atışı yapan dünya şampiyonu sporcular ok atışı sonrasında suyun altında 'Engel siz olmayın yeter” yazılı pankart açarak seslerini duyurmaya çalıştı.

Sualtında ok atışı gösterisi yaparak spora hiçbir şeyin engel olmadığını bir kez daha ispatlayan engelli sporcular hatıra kupalarını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’den aldı. Sporcular ve Belediye Başkanı Aydıner, Engelliler Günü için ödüllü sualtı fotoğrafçısı Tahsin Ceylan'ın hazırladığı 'Engelsizsiniz” fotoğraf sergisinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR