Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Meğer leopar kelleyi zor kurtarmış

Diyabakır'da bir çoban tarafından vurularak öldürülen leoparla ilgili şaşırtan bir detay daha ortaya çıktı. İlçe tarım müdürlüğü yetkilileri leoparın kuduz olup olmadığını anlamak için hayvanın kafasını kesip almak istedi. Bıçağı leoparın boğazına dayayan yetkilileri bölgeye giden diğer yetkililer durdurdu.

05 Kasım 2013

3 Kasım’da öldürülen Diyarbakır ’ın Çınar ilçesinde öldürülen leoparla ilgili Orman ve Şu İşleri Bakanlığı’na bağlı Milli Parklar ve Doğa Koruma Diyarbakır Şube Müdürlüğü’ne haber verildi. Uzmanlara Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Murat Biricik de dahil oldu.

Bölgede biyoçeşitlilikle ve yaban hayatı ile ilgili araştırmalar yapan Prof. Bilicik’in verdiği bilgilere göre, kendilerine yabani bir hayvanın bir çobana saldırdığı bilgisi verilmişti. “Leopar olduğunu bilmiyoruduk” diyen Biricik bölgeye gittiğinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bazen bu tarz vakalara hayvanları tanımak için bizi de çağırıyorlar. Ben gittiğime gazeteciler vardı. İlk anda yapılması gerekenleri yaptık. İlçe tarım müdürlüğünden geldiler. Hayvanın kuduz olup olmadığını anlamak için kafatasını götürmek istediler. ‘Prosedürü bu’ diye bunu talep ettiler. Görüşmeler yapıldı, ‘Olmaz böyle şey’ dendi. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürü Diyarbakır Şube Müdürü Erdal Seven, baştan beri yanlış bir şey yapılmasını engelledi. Bizden önce varsalardı başsız bir leoparla karşılaşabirdik.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR