Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Acıbademliler kazandı, ağaçlar geri dikilecek

İstanbul Acıbadem'deki bir parkta başlayan ağaç sökümü halkın tepkisi ile durduruldu.

03 Eylül 2013

İSTANBUL - Acıbadem’deki Akasya Evleri’nin yanındaki parkta dün ağaçlar söküldü. Bugün yeniden parka giderek ağaçları sökmeye çalışan işçilere bölge halkı engel oldu. Halkın sosyal medyadan da başlattığı kampanya üzerine ağaç sökümü durduruldu. Mahalleli, ağaçlar için Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de başvurdu. 
Her iki belediyenin ekipleri parka gitti. Ancak yetkililer çalışmanın kendilerine ait olmadığını söyledi. Radikal’e bilgi veren bir mahalleli olayla ilgili şunları anlattı: “İşçiler dün 25-26 ağaç söktü. Bugün de sökmeye geldiler. Ancak söktürmedik. İşçiler bize buraya cami yapılacağını söyledi. Belediyenin değil, Akasya Evleri’ni yapan SAF Gayrimenkul’ün taşeronunda çalışan işçilermiş. Şirketle konuştuk bize ağaçları yeniden dikeceklerini söylediler.”
SAF Gayrimenkul yetkilerinin verdiği bilgilere göre, arazi kendileri tarafından belediyeye verilen bir alan. Üzerindeki peyzaj çalışmaları da kendileri tarafından yapılıyor. Bu park alanında zaman zaman fidan dikiliyor. Daha sonra genç ağaçlar sökülerek yeni projeler için kullanılıyor. Dünkü ağaç sökme işlemi de böyle bir çalışmaydı. Yetkililer, cami yapılacak bilgisinin doğru olmadığını, sökülen ağaçların da gelen tepkiler üzerine geri dikileceğini belirtti.

BALIKESİR'DE DE 100 YILLIK ÇAMI KESTİRMEDİLER

DHA- Bahçelievler Mahallesi Ulu Sokak'ta yol ortasında kaldığı ve trafik kazalarına neden olduğu gerekçesiyle kesilmek istenen 100 yıllık çam ağacı, duyarlı vatandaşların araya girmesiyle kurtarıldı.

Bir vatandaşın şikayeti üzerine Ulu Sokak'ta inceleme yapan belediye zabıta ekipleri, ağacın yol ortasında kaldığını ve kazalara neden olduğunu belirleyen rapor tuttu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ağacın kesimi için Orman Bölge Müdürlüğü'nden gerekli izni aldı. Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bu sabah saat 10.00'da ağacı kesmeye geldi.

İtfaiye aracının da yardımıyla ağacın kesilmeye başlandığını gören vatandaşlar kesimin durdurulması için harekete geçti. Tepkiler üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Özenç, en az 100 yıllık olduğu ormancılar tarafından açıklanan ağacın demir korkulukla koruma altına alınmasını, sürücüler için de fosforlu tabela konulmasını istedi. Vatandaşlar, Özenç'e teşekkür ederken, ağaç kesiminin durdurulmasını alkışlarla kutladı.

İZMİR'DE 'DİREN AÐAÇLI YOL' EYLEMİ

İZMİR’de Özelleştirme İdaresi’nin imar planını AVM yapılmasına olanak sağlayacak şekilde değiştirildikten sonra satışa çıkardığı Bornova Ağaçlı yol yakınlarındaki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü bina ve şantiyesinin olduğu 54 bin dönümlük alanın satışına karşı çıkanlar 'Diren ağaçlı yol' eylemi yaptı. Alanın satılıp AVM yapılmasına istemeyen 'Yeşil alanrımıza sahip çıkalım girişimi' üyeleri, buranın Bilim Parkı’na dönüştürülmesini istedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR