Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Son tehdit iki gün önce

Eski eşi tarafından öldürülen BDP'li Nazliye Sincar dün kadınların omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Sincar tehditlere karşı çocuklarının hatırına savcılığa gitmemiş.

03 Eylül 2013

1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine giderken yolda eski eşi tarafından öldürülen BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar, kadınların omuzunda taşınarak toprağa verildi. Sürekli tehdit edilen Sincar’a en son iki gün önce eski eşi Şeyhzade Harman’ın “Ya ol yaşayacak ya da ben” mesajı yolladığı ortaya çıktı.
11 çocuk annesi 64 yaşındaki Nazliye Sincar, önceki gün barış mitingine gideceği sırada eski eşi Şeyhzade Harman tarafından öldürüldü. Otopsi raporuna göre kadının göğsüne yakın mesafeden beş el ateş edildi. Sincar için dün Küçükçekmece Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye katılan kadınlar, ‘Kadına şiddete hayır’, ‘Kadın katliamı, insalık katliamıdır’, ‘Aile içi şiddete boyun eğmeyeceğiz’ yazılı dövizler taşıdı. Avlu girişine, ‘Kadına ve barışa sıkılan kurşunu lanetliyoruz’ yazılı pankart asıldı. Cenaze namazının ardından kadınlar tarafından omuzlarda taşınan Sincar, Kanarya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Evliliği şiddet bitirmişti

Sincar, 2005’te eşinden şiddetli geçimsizlik ve aile içi şiddet yüzünden boşandı. Harman 2008’de barışmak istedi. Çocuklarına karşı sorumsuz davrandığı belirtilen baba, değiştiğini belirterek çocuklarına ve ailesine sahip çıkacağını söyledi. Araya tanıdıklar da girince çift barıştı. Ancak şiddet kaldığı yerden devam edince bu birliktelik iki hafta sürdü. Harman, memleketleri Mardin Nusaybin’e gitti. 2011’de Suriyeli bir kadınla evlenip Suriye’ye yerleşti. İddialara göre Suriye’de çocukları da oldu. Ancak Harman’ın ikinci evliliği de çok uzun sürmedi. Savaş başladıktan sonra İstanbul ’a dönen Harman, Nazliye Sincar’a barışmak istediğini söyledi. İddialara göre, barışmazsa kendi aldığı evi geri istiyordu. Ancak eski eşi BDP’nin Küçükçekmece Kadın Meclise’ne girmiş, kendi ayakları üzerinde duruyordu. Barışmak istemedi.
Bunun üzerine Harman, kadını sürekli tehdit etmeye başladı. Telefonla tehdit mesajları gönderiyordu. Yakın arkadaşlarına bu durumu anlatan Sincar, savcılığa da başvurarak eski eşi hakkında ‘uzaklaştırma kararı’ aldırmak istiyordu. Ancak çocukları buna izin vermedi. Bu arada Şeyhzade Harman, arkadaşları aracılığıyla barışma talebini iletiyor, aksi durumda kötü şeyler olacağını söylüyordu. Kadının bir arkadaşının ifadesine göre, son tehdit olaydan iki gün önce olmuştu. Eski eş “Ya o yaşayacak ya da ben” demişti. 

Çevrede sivil polisler vardı

Nazliye Sincar, öldürüldüğü önceki gün Kanarya Mahallesi’nden Kadıköy’deki miting için kaldırılan otobüslere binecekti. Bazı arkadaşlarının iddiasına göre BDP teşkilatınca ayarlanan otobüslerin kaldırıldığı bölgede çok sayıda sivil polis vardı. Sincar, otobüsün kaldırılacağı Kadriye Moroğlu Lisesi’ne çok yakın bir noktada öldürüldü. Çevredeki polislere rağmen katil zanlısı Harman, beş el ateş ettikten sonra ortadan kayboldu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR