Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Orman Mühendisleri Odası: Beykoz yangınları terör sabotajı olabilir

Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Yüksel Yüksel, "Beykoz yangınları terör sabotajı olabilir" dedi

15 Temmuz 2013

Beykoz’da son günlerde üst üste yangın çıkmaya başladı. Şu ana kadar çıkan 4 yangında 6 hektar ormanlık alan kül oldu. Yangınların birden fazla noktada başlaması sabotaj ihtimalini arttırıyor. Beykoz’daki ormanların ne için kundaklandığı büyük bir soru işareti.
Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Yüksel Yüksel, yerleşime açmak için orman yakma fikrinin artık geçerli olmadığını, son 20 yıldır bu tür kundaklamalar olmadığınıbelirtti. Yüksel, oda olarak yaptıkları değerlendirmede kundaklamaların terör kaynaklı olabileceği üzerinde hem fikir olduklarını söyleyerek şunları dedi: “ 

SON 20 YILDIR OLMUYOR

“Yangınlar hem adli, hem de kolluk kuvvetlerinde inceleniyor. Orman idaresi de takip ediyor. En başta söylememiz gereken şey, yangınlara karşı mücadele eden ekiplerin canlarını ortaya koyması. Normalde bu yangınlar neticesinde büyük facia tablosu ortaya çıkması gerekiyor. Ancak zamanında müdahale ediliyor. Yangınlar büyümüyor. Bugünkü yangın 4 ayrı noktada çıkmasına rağmen kısa sürede durduruldu. Ormanları yakmak suretiyle yeni yerleşim yeri açmanın artık bir geçerliliği yok. İşgal maksatlı yangın artık olmuyor. Ormancılık formasyonu almış, yıllarını ormancılığa vermiş biri olarak biri olarak bunu düşünüyorum. Son 20 yıldır bu tür kundaklama olmuyor. Biz oda olarak bir değerlendirme yaptık. Kendi değerlendirmemize göre bu yangınların ancak terör kaynaklı bir sabotaj olabileceğini düşünüyoruz.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR