Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Her yer Meis, her yer Kaş

Radikal'den Gökçe Aytulu ve Serkan Ocak, 7.5 km. yüzerek Meis-Kaş yüzme yarışını yerinden izledi. Tema: Akdeniz'de Barış.

24 Haziran 2013

16. Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali’nin en önemli etkinliği olan Meis – Kaş arası yüzme yarışına Türk ve Yunanlıların yanı sıra İngiltere , Norveç gibi ülkelerden 200’e yakın yüzücü katıldı. Ancak yarışın asıl zorluğu, sanıldığının aksine 7 kilometreden fazla olan mesafeyi yüzmek değil, yarışa katılabilmek. Talep çok yoğun. Yalnız 5-10 dakika aktif olan sistemde yaklaşık 200 şanslı kişi kayıt yaptırdı. Onların arasında Radikal Yazıişleri Müdürü Gökçe Aytulu ve ben de vardım.
Festival nedeniyle uçaklar, otobüsler neredeyse dolmuş, otellerde ise yer kalmamıştı. Uzmanların diliyle ‘mukavemet yarışları’ öncesi karbonhidrat şart. Biz de kültür festivaline alternatif ‘makarna festivali’ yaptık. Doktorların ‘yemek’ tavsiyesine uymuş, ancak ‘antrenman’ önerilerine kulak asmamıştım. Akdeniz’in serin sularındayken bu tavsiyeye uymamanın ne kadar acı verdiğini bizzat öğrendim. Yarış sabahı saat 07.00’de kollarımıza numara yazdırmak için sıraya girdik. İki tekne dolusu yüzücü, güvenlik , basın ve protokol tekneleriyle birlikte Meis Adası’na çıkarma yaptık.
Mayoyla 500 metrelik yürüyüşümüz penguenlerin göçünü andırıyordu. Kafelerdeki Meislilerin ‘Kalimera’ (Merhaba) sözlerine küçüklüğünü Balıkesir’de Yunan devlet televizyonu ERT seyrederek geçiren Gökçe aynı telaffuzla cevap verdi.
Saat 09.15’te start Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’in çaldığı düdükle verildi. Binlerce kulaçlık yarış başladı. Yarışın henüz ilk metrelerinde denizin altında dev bir caretta caretta görünce heyecanla herkesin o ana benimle tanıklık etmesini istedim. Ancak ben caretta caretta ile ilgilenirken herkes gözden kayboldu.
Yarış başlamadan önce kılavuz için denizin ortasına balonlar koyduklarını, bitiş yerinde ise büyük Türk bayrağı bulunduğunu söylemişlerdi. Ancak Kaş’ın kendisi dahi gözükmüyordu. Toroslar’ı hedef alıp suda ‘S’ler çizerek ilerledikten ve çevremde hiç kimse kalmadıktan sonra nihayet balonları buldum. Sona doğru Türk bayrağını da takip edip yaklaşık 3 saatlik maratonun (benim için) ardından Kaş’a vardım. Çıktığımda bir yıl önce olduğu gibi Gökçe giyinmiş beni bekliyordu.
Yarışta 16 yaşındaki İngiliz yüzücü birinci oldu. Sonuncu ise parkuru 4 saat 15 dakikada tamamladı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR