Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Polis 'yaklaşan her şeye' gaz atıyor

Taksim Meydanı'na çıkan çeşitli noktalarda polisle göstericiler arasında çatışma yaşanıyor. Polis meydanda duracaklarını, park içerisine girilmeyeceğini söylüyor. Ancak kendisine yaklaşan her gruba müdahalede bulunuyor.

11 Haziran 2013

İSTANBUL - Taksim Meydanı'na çıkan çeşitli noktalarda polisle göstericiler arasında çatışma yaşanıyor. Polis meydanda duracaklarını, park içerisine girilmeyeceğini söylüyor. Ancak kendisine yaklaşan her gruba müdahalede bulunuyor. 

Polisler gruplar halinde meydanda bekliyor. Biber gazı ve tazyikli su ile dağıttığı gruplar ise tekrar bir araya geliyor. Polis Atatürk anıtını da ablukaya aldı. Talimhane tarafından sürekli taş atılıyor ve polis buna karşılık veriyor. Bu çatışmalar enasında bir fotoğrafçı yaralandı. Jivan Güner adlı kadın gazeteci, başına isabet eden cisimle yaralandı. 

Zaman zaman polisle Gezi Parkı direnişçileri arasında ilginç pazarlıklar da yaşanıyor. Polis, 'Bize taş atmayın, gideceğiz' açıklamasının ardından direnişçiler el ele vererek polisi taş atanlardan korumaya çalıştı. Ancak meydan kısa sürede çok kalabalık hale gelince polis gaz bombalarıyla meydanı tekrar dağıttı. 

Çatışmalar özellikle Talimhane bölgesinde yoğunlaşmış durumda. O bölgeden polise molotof kokteyli atılıyor. Polis o bölgeye biber gazı atarken TOMA da tazyikli suyla müdahalede bulunuyor. Burası savaş alanı görüntüsünden farksız. Çok sayıda TOMA, ambulans, TOMA için takviye su tankerleri ve çok sayıda Akrep tipi polis aracı da meydanda bulunuyor.

Bu arada Gezi Parkı'nı korumak ve Atatürk Anıtı önünde biriken polisi protesto etmek için meydan ve park çevresinde bir insan zinciri oluşturuluyor.

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR