Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Biber gazı taşlara duvarlara işlemiş

Beşiktaş Akaretler'de sabah erken saatlerinde bir gruba polis müdahale etti. Müdahaleden iş yerlerine ya da okuluna gitmeye çalışan vatandaşlar, öğrenciler etkilendi. Ancak kısa sürede Beşiktaş'ta hayat normale dönmeye başladı.

03 Haziran 2013

Radikal.com.tr - Dün gece yaşanan olaylarda sökülen kaldırım taşları belediye işçileri tarafından tek tek yerlerine takıldı. Çevre temizliğini ise siyah tişörtler giymiş gençler ellerindeki poşetlerle işçilere yardım etti. Bazı öğrenciler yollara saçılan kaldırım taşlarını temizledi. Devrilen büyük çiçek saksıları ise vinç yardımıyla yerlerine konuluyor.

Bir gün önce polisin göstericilere sıktığı biber gazının etkileri ise Akaretler de hala hissediliyor. Rüzgar estikçe insanın yüzü yanıyor. Özellikle insanlarda hapşırma etkisi yaratıyor. Dükkanların içlerinde de gazın kokusu var. Esnaf dükkanlarının içlerinde durmamaya çalışıyor. Bir çalışan, “Dükkanın içinde duramıyoruz, sürekli hapşırıyoruz, gaz duvarlara taşlara işlemiş” dedi. Çıkan olaylarda sokakdaki kaldırım taşları sökülüp, banklardan barikatlar kurulsa da esnafın herhangi bir malına zarar verilmemesi dikkat çekti. Taksim’de de hayat normale dönmeye başladı. Meydan da günlük yoğunluk yaşanırken, bazı gruplar Gezi Parkı’nda nöbet tutmaya devam ediyor. Beşiktaş ’ta ve Taksim’de polis görünür alanlarda bekleme yapmıyor.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR