Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Trafiği DDK çözer mi?

İstanbul'da devam eden inşaat çalışmaları zaten yoğun olan kent trafiğini iyice çileye döndürdü. Bir ilçeden diğerine gitmek isteyen vatandaşlar pik saatler olmamasına rağmen saatlerce trafikte bekliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, İstanbul'daki trafiği Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) sevk etti

25 Mayıs 2013

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Trafik Düzenleme Uzmanı Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu’na göre sorun, trafiğin ‘emir’lerle, ‘parça parça’ çözülmeye çalışılması. Çarenin “İşi bilene bırakmak” olduğunu savunan Prof. Dr. Gedizlioğlu’na göre sadece ışıklı kavşakları doğru yaparak İstanbul trafiğini yüzde 50 azaltmak mümkün. Gedizlioğlu, kavşakları örnek gesterdi: “Bir dönem yetkili olan makamlar her tarafa kavşak yaptı Her yere şu kadar kavşak yaptık ilanları asıldı. Tüm İstanbul kavşak oldu. Neden yapıldı bu kavşaklar? Trafiğe çözüm için. Oldu mu? Bakanlar işe karıştı. Tüneller yapalım, köprüler yapalım dediler. Tüneller yapıldı, trafik düzeldi mi? Hayır. Trafik düzenlemesi işi bilenlere bırakılmalı ve onlara emir verilmemeli. Bu işin uzmanı da bir elin parmaklarını geçmez. Bütçe ve kadro vereceksiniz. Sadece yolları genişletmek yerine ışıklı kavşakları doğru yapılsa, İstanbul trafiğinin yüzde 50’si azalır.”

Yol çalışmaları

İstanbul trafiği ek şeritlere, bağlantı yollarına, yeni metro hatlarına, metrobüs projelerine rağmen rahatlamadı. Üstelik yaz dönemiyle birlikte başlayan yol yapım ve yeni inşaat çalışmaları nedeniyle trafik yoğunluğu giderek arttı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR