Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Cumhurbaşkanı Gül 'enerji' için uyardı

Enerji forumunda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "2040'a kadar hidrokarbon yakıtları varlığını sürdürecek. Hedefimiz hidrokarbon bakımından zengin yakıt coğrafyamızdaki enerji üretiminde aktif şekilde yer almak olmalıdır" dedi

11 Mayıs 2013

Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen ‘4. Geleneksel Uluslararası Enerji Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği (AB) sürecinde enerji başlığının bugüne kadar açılmaması konusunda AB’yi eleştirdi. Doğu Akdeniz’de ileride büyük bir problem yaşanmaması için gayret gerektiğini anlatan Gül, “Bugün Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin adanın etrafýndaki kaynaklara tek baþına sahip olma projelerinin çok makul olmadığını ve bunların çok riskli olduğunu da açıkça ifade etmek istiyorum. Çünkü adanın etrafındaki doğal kaynaklar aynı zamanda KKTC’de yaşayanların haklarının olduğu kaynaklardır” dedi.
Gül, 2040’a kadar hidrokarbon yakıtların varlığını sürdüreceğini belirterek, Türkiye ’de nükleer santrallar konusunda iki ihale yapıldığını ve birinin inşaatının başladığını, bundan gurur duyduğunu ancak nükleer santralların siyasi olarak geç kalınmıþş projeler olduğunu belirtti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR