Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Polis DİSK'i ele geçirdi!

DİSK önünde toplanan gruplara polis sert müdahale etti. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

01 Mayıs 2013

Radikal.com.tr - Şişli'deki DİSK genel merkezi önünde toplanan DİSK korteji, Taksim'e doğru yürüyüşe geçtiği sırada polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda kişi yaralandı. Grup yoğun duman ve kargaşa arasında polisten ambulans istedi. Polis ambulans isteyen kişilerin el hareketini yanlış anlayınca gaz attı. Gruptan biri polisle konuştu ve ambulans geldi. DİSK'teki yaralılar ambulanslarla götürüldü. Bu sırada gazdan kaçanlar DİSK Genel Merkezi binasına sığındı. Ancak Genel Merkez’e de gaz bombası atıldı. 
Bazı sendikacılar, polisin DİSK Genel Merkezi'ne attığı biber gazından etkilendi. Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman da binaya atılan bir biber gazının başına isabet etmesi sonucu yaralandı.
Biber gazından etkilenen ve bu sırada yaralanan sendikacılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Ancak polisler yaralıların ambulanslara konulması sırasında da biber gazı sıktı.
DİSK Genel Merkezi'ndeki eşyaların harap halde olduğu gözlendi. DİSK Genel Merkezi'nin yanındaki bir apartmana da gaz bombası isabet etti. Biber gazının camdan içeri girmesi üzerine çağrılan itfaiye, gaz tahliyesi yaptı. 

Burada polisle gruplar arasında yaklaşık 3 saat boyunca çatışma yaşandı. Çok sayıda biber gazı atan polisin müdahalesinde çok kişi atılan gaz bombalarının isabet etmesiyle yaralandı. Polisin TOMA aracıyla müdahalesi esnasında TOMA aracı gazetecilerin üzerine tazyikli su sıktı. Bu esnada gazeteciler yere düştü. Bir gazeteci de tazyikli sunun etkisiyle kafasını sokak lambası direğine çarptı. Gazeteciye (Yeni Şafak- Cihat Arpacık) ilk müdahaleyi meslektaşları yaptı. Gazeteci Zeynep Kuray, fularını gazetecinin yarılan başına tampon yaptı. Gazeteci ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. DİSK önüne çok sayıda ambulans sevk edildi ve çok sayıda yaralı hastaneye sevk edildi. Devam eden müdahalelerin ardından polis DİSK binasını ablukaya aldı.

 


TELSİZ ANONSU: AÐZINIZI AÇIP BAKMAYIN
Şişli’de ilk gaz saat 09.00 sularında atılmaya başlandı. Sabah saatlerinden itibaren oluşan 10-15 kişilik küçük grupların dahi bir araya gelmesine müsade edilmedi. Polis gördüğü her topluluğa gazla müdahale etti. Polis telsizlerinden ise olayların olduğu bölgelereki son durumlar sürekli anons edildi. Helikopter de yer ekiplerine nerelerde toplanmaların olduğunu bildirdi. Bazı telsiz anonsları ise dikkate değerdi. Bir polis müdürü, “Unsurlarımız ağızlarını açmış bakıyor, müdahale olduğu yerden uzaklaşsınlar...” derken, başka bir ekibin amiri ise, “acilen desteğe ihtiyacımız var, gaz kullanmaya devam ediyoruz...” diye anons geçti.

DİSK'E KADAR NASIL GELDİLER?

Sabahın erken saatlerinden itibaren yollar kapandığı için Şişli’ye dışarıdan kimse giriş yapamadı. Ancak bazı gruplar geceden DİSK binasının önüne gelerek sabahlamaya başladı. Redhack ailesinden olduğunu belirten bir kişi, gece saat 03.30’da DİSK binasına geldiğini, sabaha kadar binanın önünde beklediklerini söyledi. Seda isimli bir öğrenci ise Kurtuluş’un ara sokaklarından tek başına polis barikatını geçerek Şişli’ye geldiğini söyledi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR