Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Lübnanlı yardım istedi

06 Nisan 2013

Lübnan’ın Enerji ve Su Bakanı Gebran Bassil, 4 milyon nüfusu bulunan ülkelerinde 1 milyon Suriyeli mültecinin olduğunu belirterek, Türkiye ’den yardım talep etti.
Karadeniz Holding, enerji gemisi Fatmagül Sultan’ın enerji üretimine başlaması nedeniyle Beyrut’ta bir tören düzenledi. Lübnan her yıl artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için 3 yıl önce başlattığı çalışma sonrasında Karadeniz Holding, 2009’da üretimini başlattığı ‘Powership’ enerji gemilerinden birini Lübnan’a kiraladı. Fatmagül Sultan adındaki yüzer enerji gemisi Beyrut’ta bir limana demirledi. Ülkenin yüzde 15’ine denk gelen 188 megavat gücündeki santralı devreye aldı.

3 yıl için 270 megavat

Lübnan’ın enerji ihtiyacının her yıl yüzde 6 ila 8 arttığını anlatan Bassil, Suriye ’deki savaşla birlikte son 2 yılda bu rakamın yüzde 27’ye fırladığını kaydettı. Bassil şöyle konuştu: “Ülkenin nüfusu 4 milyon. Burada yaşayan Suriyelilerle birlikte mülteci olarak gelen Suriyelilerin sayısı 1 milyon. Türkiye’nin nufüsu 75 milyon. Gelen Suriyeli sayısı belli. Bizdeki de belli. Enerji ihtiyacımız sürekli artıyor. Türkiye bu gemi gibi bize bir gemi hediye eder mi? Türkiye bize yardımda bulunsun.”
Karadeniz Holding CEO’su Orhan Remzi Karadeniz ise “Lübnan kapasitesinin yaklaşık yüzde 15’inden fazlasını Karadeniz Powership Fatmagül Sultan üretecek. Yüzde 93’lük bir kullanım garantisiyle Lübnan’a daha güvenilir, ekonomik, temiz ve daha fazla saat elektrik aktarabiliyoruz” dedi.
Karadeniz Holding 3 yıl için toplamda 270 megavatlık enerji üretecek. Lübnan’a 2 enerji gemisi gönderilecek. 188 megavatlık Fatmagül Sultan şu anda üretime başladı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR