Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Deprem yıkımı deprem kadar korkuttu

Beşiktaş Dikilitaş'ta deprem riski nedeniyle 6 katlı bir apartman yıkıldı. Yıkım, komşu apartmanları korkuttu.

28 Mart 2013

Beşiktaş Dikilitaş’ta riskli olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan 6 katlı bir binanın molozları çevresindeki binaların alt katlarına yığıldı. Ölüm korkusu yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri molozlardan kendilerini korumak için camlarına tahta parçaları koydu. Beşiktaş Belediyesi binanın yıkımı için izin verildiğini söyledi. Ancak yıkım belediyenin izninden 10 gün önce başlamıştı. Binadan çıkan molozlar hemen yandaki 9 katlı binanın alt katlarına düşmeye başladı. İlk 2 kat moloz yığınlarının altında kaldı. Burada yaşayan vatandaşlar belediyeye şikâyetlerde bulunduysa da bir sonuç çıkmadı. 

‘Ölüm korkusu yaşadık’ 

Emiroğlu Apartmanı’nın 1. katında yaşayan Neşe Engin, yıkımı anlattı: “ İş makinesi en üst katlara çıkarak aşağı doğru yıkmaya başladı. Molozlar güm güm diye pencerenin dibine düştü. Günlerce aradık. Belediye bir şey yapmadı. Camların önüne kendimiz tahta parçaları koyduk. Kombinin dışarıya giden baca borusu kırıldı. 10 gündür kombimiz çalışmıyor. Kimse sorunumuzla ilgilenmiyor. Resmen ölüm korkusu yaşıyoruz. Hiç bir önlem yok.”

Belediye: Her şey yasal

Beşiktaş Belediyesi, “Bahse konu yere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yazıları gereği yasalar çerçevesinde 22 Mart 2013’te yıkım ruhsatı düzenlenerek yıkım işlemlerinin başlatıldığı anlaşılmıştır. Yasal olmayan hiçbir uygulama yoktur” dedi. Ancak yıkımın yapıldığı yerde yasal olarak bulundurulması gereken bilgileri içeren tabelanın mevcut olmaması, molozların çevreye rastgele saçılması dikkat çekti. Şantiye sorumlusu Raif Çelik, “Biz her türlü izni, tedbiri de aldık. Zaten yıkım bitti” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR