Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

KTÜ'de öğrenci eylemi: 2 yaralı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) Rektörlük binasına yürümek isteyen öğrenci grubuyla güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı.

27 Mart 2013

TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) rektörlük binası önünde 22 gündür eylem yapan öğrenciler polis tarafından gözaltına alındı. Öğrencilerin kurduğu çadırları kaldıran polis, öğrencilerin müdahale sırasında video kaydı yaptığı ve fotoğraf çektiği elektronik cihazlara da el koydu.

Kadın Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle bir oyun hazırladı. Oyunu sergileyebilmek için üniversite yönetiminden Atatürk Kültür Merkezi’nin kendilerine verilmesini talep etti. Ancak rektörlük bu talebi geri çevirdi. Öğrencilerin görüme taleplerini de geri çeviren rektörü protesto etmek isteyen öğrenciler, bu kez rektörlük binası önünde oturma eylemine başladı. İlk dört gün üniversitenin özel güvenlik görevlileri öğrencileri müdahale etti. Öğrenciler daha sonra eylemlerini gece gündüz sürdürmeye karar verdi. Rektörlük önüne çadır kurdu.

Eylemdeki öğrencilerden Fidel Çakmak’ın anlatımlarına göre, bugün yani 22. eylem gününde çevik kuvvet ekipleri rektörlük binasına geldi. Öğrencilerin çadırlarını kaldırmasını istedi. Ardından zor kullanarak çadırları kaldırdı. Polise engel olmaya çalışan yaklaşık 20 öğrenci gözaltına alındı. Bu sırada yere düşerek yaralanan ve baygınlık geçiren iki öğrenci olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Öğrencilerin olayı kaydettikleri dijital cihazlara da el konuldu.

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR