Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Rektörün şoke eden intiharı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, önce ilaç içti, sonra banyoda bileklerini kesti ve balkondan ölüme atladı.

27 Ocak 2013

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, lojmanında, bileklerini kesip dördüncü kattan atlayarak intihar etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 45 yaşındaki Budak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olay dün saat 10.00 sıralarında Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi içindeki lojmanlarda meydana geldi. 7 Eylül 2012 tarihinde Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Gökhan Budak, hafta sonu Erzurum’daki ailesinin yanına gitti. İddiaya göre daha önce öğretim üyesi olarak görev yaptığı Atatürk Üniversitesi’ndeki lojmanlarda bulunan evinde dün sabah önce ilaç içti, sonrada banyoda bileklerini kesti, daha sonra da lojmanın dördüncü katında bulunan dairesinin balkonuna çıkıp ölüme atladı. Ağır yaralı olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar, evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. Gökhan Budak’ı ameliyata aldıklarını, tüm çabalara rağmen kurtaramadıklarını açıkladı.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Budak’ın ölüme atladığı sırasında eşi, kayınvalidesi ve 2 çocuğunun lojmanda oldukları belirlendi. Eşi ve çocuklarının polise verdikleri ilk ifadede, Prof. Dr. Budak’ın bir sorununun bulunmadığını, neden intihar ettiğini ise bilmediklerini söyledikleri öne sürüldü.

Seçimden üçüncü çıkmıştı
Erzurum’un Olur ilçesinde doğan Prof. Dr. Gökhan Budak, 1989’da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. 2006’da mezun olduğu üniversitenin Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı’na profesör olarak atandı. Prof. Dr. Gökhan Budak, üniversitenin rektörlük seçimlerinde 5 oy alarak üçüncü olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Gül tarafından rektörlüğe atandı.

Güleryüzlü ve çalışkandı
Budak’ın intiharı çalışma arkadaşlarını da şoke etti. Bayburt Üniversitesi Personel Daire Başkanı Fatih Akbaş “Çok büyük şaşkınlık içerisindeyiz. Böyle bir insan değildi. Ne ailesiyle ne de personeliyle bir problemi yoktu. Kafasında projeleri vardı. Hakkında hiçbir olumsuz bilgi duymadık” dedi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR