Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Suriye jeti Türkiye sınırlarını ihlal etti' iddiası

Suriye tarafından atılan bir roketatar mermisi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) ait araziye düştü

12 Kasım 2012

Suriye tarafından atılan bir roketatar mermisi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’ndeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait araziye düştü. Çevredeki binaların camlarının kırılmasına neden olay olay paniğe neden oldu. İlk tespitlerde yaralı olmadığı ifade edildi.

Ceylanpınar’a 150 metre mesafedeki Suriye’nin Resulayn ilçesine saat 10.00 sularında Suriyeti jeti bomba bıraktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre jet, bomba atacağı yere sorti yaptıktan sonra Türkiye sınırına geçerek manevra yaptı ve uzaklaştı.

Ceylanpınar’da sabahın erken saatlerinden itibaren top ve silah sesleri duyulmaya başlandı. Uzunca bir sure devam eden top seslerini, saat 9 civarında önce keşif uçuşu yapan bir helikopter sesi, ardından da Resulayn üzerine bıraktığı roket atışlarının gürültüsü takip etti.

Helikopterin uzaklaşmasının ardından bir savaş uçağı bölgeye geldi. Birkaç saniye içerisinde Ceylanpınar şehir merkezinde büyük bir gürültü oldu. Dükkanların, evlerin camları kırıldı.

'SURİYE UÇAÐI TÜRK TARAFINA GEÇTİ' İDDİASI
Görgü tanıkları, Resulayn’ın bombalayan jetin, bomba atacağı yere sorti yaptıktan sonra Türkiye tarafına geçtiğini ve Türk hava sahasında manevra yaptıktan sonar bölgeden uzaklaştığını iddia etti.

Sınır hattına geldiğimde Suriye tarafında bir evin üzerinden siyah dumanlar yükseliyordu. Bombanın düştüğü anda hem Ceylanpınar’da hem karşı tarfta büyük bir panik yaşandı. Onlarca Suriyeli sınır hattındaki tellere hücüm ederek Türkiye tarafına geçmeye çalıştı.

 

5 ÖLÜ 19 YARALI

Bir süre sonra yaralılar tellerden içeri sokuldu. Ambluanslar yaralıları hastaneye götürdü. Ceylanpınar’da olayları izleyen meraklı vatandaşlar panzerden su sıkılarak olay yerinden uzaklaştırılmaya çalışılırken, jetin vurduğu yerden  dumanlar yükseldi. Askerler de Türkiye’ye geçmek isteyenlere yardımcı oldu, onları karakola götürdü. Ceylanpınar İlce Emniyet Müdürü Yıldırım Türker Yırtar’ın verdiği bilgelere göre 5 ölü 19 yaralı var. Yırtar, yaralı sayılarının artacağını belirterek bilgilerinz kesin olmadığını söyledi. Ağır yaralılar Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyor. Hastane önünde büyük kaos var. Eminyet barikat oluşturarak sivil hastaları içeri almıyor. Öte yandan yaralı yakınları da hastaneye girmeye çalışıyor. Bu arada polis ve vatandaş arasında arbede çıktı. Bir kişi başından yaralandı. Hastaneye çok sayıda ambulans gelip gidiyor. 
 

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR