Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Resulayn düştü, ÖSO kutlama yapıyor

Suriye'de devam eden iç savaşta günlerdir çatışmaların sürdüğü Resulayn'da ÖSO yönetimi tamamen ele geçirdi. Şehirde kutlamalar yapılıyor.

09 Kasım 2012

RESULAYN - Günlerdir Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde hayatı felç eden Suriye 'nin Resulayn şehrindeki çatışmalar sona erdi. Dün gece boyu süren ve Radikal'in de birkaç yüz metre uzaklıktan izlediği çatışmalar sonunda şehir Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçti. Şehirde şu an kutlamalar yapılıyor. Ancak şehirde halen yakın civarda süren çatışmalardan dolayı top sesleri duyuluyor.

 

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?


Özgür Suriye Ordusu, yaklaşık bir aydır rejimin elinde bulunan Suriye’nin Haseki kentine bağlı Resulayn ilçesini almak için planlar yaptı. Muhalifler, önceki gece Suriye Ordu birliklerinin konuşlandığı istihbarat, karakol gibi binalara saldırı düzenledi.
Sınırın bu tarafındaki Ceylanpınar’da ise gece boyunca sokaklarda yalnızca devriye gezen polis ve askeri araçlar vardı. Sınır boyunca aralıksız devriyeler atıldı. Özel hareket polisleri de İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bekledi.
Halk evlerinden çıkmazken gün boyu yapılan anonslar nedeniyle sıfır noktasındaki evler boşaltıldı.

Suriye’den kaçan insanların büyük bir kısmı mülteci kampına yerleştirilirken, bazı aileler de akrabalarının yanına sığındı. Çatışmaların başladığı anda Türkiye tarafına düşen uzun namlulu silah mermilerinden yaralanan 3 kişinin tedavisi devam ediyor.  

 

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR