Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Ali Ağaoğlu etek giyer mi?

"İstanbul uyan, kabusun gerçek oluyor" sloganıyla başlatılan imza kampanyası 24 saatte, 24 bin imza bulunca dikkatleri üzerine çekti. Şarkıcı Sibel Tüzün'de attığı twitlerle kampanyaya destek olan isimler arasındaydı.

07 Kasım 2012

İSTANBUL - Şu sıralar her kanalda Ali Ağaoğlu’nun reklamları dönüyor. Ağaoğlu’nun ‘bu değil, bu da değil...’ dediği reklamlar Maslak’a yapılacak yeni konut projesini anlatıyor. “Evinizin hemen yanında bir orman olsun istemez misiniz? İşte orman!” diyen Ağaoğlu’nun projesine karşı kampanya başlatıldı. Ağaoğlu’nun 320 bin ağacı keseceği iddia edildi. Ağaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı karşılıklı açıklamalar yaptı. Tartışmanın geldiği son nokta ise Ağaoğlu’nun “3 ağaç kestiğimi kanıtlasınlar, Taksim’de etekle gezerim” iddiası oldu. Peki tüm bu tartışmalar nasıl başladı? İşte yanıtı...



24 SAATTE 24 BİN İMZA


İlk olarak ‘Yeşilist’ adında çevreci bir grup, internet sitesinden ve twitter hesabından kampanyayı duyurdu. İmza kampanyası change.org platformu üzerinden yürütüldü. “İstanbul uyan, kabusun gerçek oluyor” sloganıyla başlatılan imza kampanyası 24 saatte, 24 bin imzayı bulunca dikkatleri üzerine çekti. Şarkıcı Sibel Tüzün de attığı twitlerle kampanyaya destek olan isimler arasındaydı. Bu arada kampanyada, ‘320 bin metrekarelik alanın betona dönüşeceği’ belirtilmesine rağmen, bu konu sosyal medyada bir anda, ‘Ağaoğlu 320 bin ağaç kesti’ şekline dönüştü. Tüm bu olayların ardından Ali Ağaoğlu’ndan ilk açıklama geldi.



‘TEK BİR AÐAÇ KESMEDİK’

Ali Ağaoğlu, projesinin, öncekiler gibi çevreye duyarlı olduğunu, değil 320 bin ağaç, tek bir ağaç bile kesilmesi gibi bir durumun olmadığını belirtti. Ağaoğlu, “Bu tür uydurma haberleri başta sosyal medya olmak üzere çıkaran ve aslı astarı olup olmadığına bakmadan yayanlar hakkında yasal işlem yaptıracağız” dedi.



BAKANLIK: İTİBAR ETMEYİN

Kamuoyunda yankı getiren imza kampanyası Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı da harekete geçirdi. Bakanlığın yaptığı açıklamada, Ağaoğlu tarafından yapılacak olan Maslak 1453 projesinin, Fatih Ormanı sınırları dışında yer aldığı ve Fatih Ormanı’ndan herhangi bir tahsisin söz konusu olmadığı belirtildi. Bakanlık ayrıca, tanıtım filmi için izin alınmadığını, Fatih Ormanı’nın kullanım hakkının Ağaoğlu’nda olmadığını, kamuoyunun yanlış beyanlara itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.



AÐAOÐLU: BAKANLIK DOÐRU SÖYLEMİYOR

Ağaoğlu’dan  ise bu defa bakanlığa yanıtı gecikmedi. Ağaoğlu, bu kez bakanlığın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi: “Bakanlığın proje ile ilgili olmayıp, Fatih Ormanları kapsamında tahsisli herhangi bir yer bulunmadığı yönündeki açıklaması gerçeği yansıtmadığı gibi hangi maksatla beyan edildiği de anlaşılamamıştır.”
Fatih Ormanları’nda ‘tahsisli alan’ bulunmadığı bilgisinin yanlış olduğunu belirten Ağaoğlu Grubu, tahsisli alanlara ilişkin noter onaylı bir belgeyi de paylaştı.
Tüm bu tartışmalar devam ederken Ağaoğlu bugün Akşam gazetesine yaptığı bir açıklamada, “Eğer 3 ağaç kestiğimi kanıtlasınlar, Taksim’de etek giyer gezerim“ dedi.
Bu arada Yeşilist grubunun başlattığı ve chane.org platformu üzerinden devam eden imza kampanyasında imza sayısı 41 bine ulaştı.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR