Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Boğaziçi Balıkları beyazperdede

İstanbul'da 3 gün boyunca kutlanan Lüfer Bayramı Balıklı Filmler Festivali'yle sona erdi. Festivalde Boğaziçi Balıkları filminin ilk gösterimi de yapıldı.

22 Ekim 2012

Fikir Sahibi Damaklar’ın öncülüğünde düzenlenen Lüfer Bayramı’nda dün Burak Dal ve Bahriye Karadayı ’nın yönetmenliğini yaptığı Boğaziçi Balıkları adlı belgesel filmin ilk gösterimi yapıldı. Güncel görüntüler, belgeler ve yarım asır öncesine dayanan fotoğraflarla
İstanbul Boğazı’nın balık tarihini anlatan filmde, İstanbul’daki kıyı balıkçıları, bir zamanlar boğazda nasıl uskumru tuttuklarını, kayıkçı barınaklarına giren fokları nasıl eğittiklerini ve istavrit oltasına dadanan yunusları nasıl kovaladıklarını anlatıyor. İstanbul’da 1960’ta eğitilen son akdenizfoku ‘Yaşar’ın hikâyesine de yer verilen filmde akademisyenler, kıyı balıkçıları, endüstriyel balıkçılar ve amatör balıkçılarda çözüm önerilerini izleyicilerin dikkatine sunuyor. 

‘Bir yerlerden başlamalıyız’ 
Film gösteriminin ardından izleyicilerin sorularını yanıtlayan yönetmen Burak Dal, Karakin Deveciyan’ın kitabından etkilenerek yola çıktığını belirterek “Birbirimizi suçlamayı bırakmalı ve çözüme hemen bir yerlerden başlamalıyız” diye konuştu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR