Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Parklarda köpekler birbirlerini öldürür

Hayvanseverler, yasayla ilgili komisyona itirazlarını iletti. Prof. Dr. Dodurka, "Kâğıt üstünde güzel ama doğal yaşam parkında hayvanlar birbirini kırar" dedi!

18 Ekim 2012

Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliğe son şekli verilmeden önce, Yonca Evcimik’in girişimleriyle Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ile hayvan hakları savunucuları bir araya geldi. Evcimik, İÜ Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tamer Dodurka ile HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, iki saat süren görüşmede kaygılarını hükümet temsilcilerine anlattı. Görüşmeyle ilgili Radikal’e bilgi veren Dodurka, “Sokak hayvanlarının bakımevlerine, sonra yaşam alanlarına götürülmesine itiraz ettim. Orası onların yaşam alanı değil” dedi.
Dodurka’ya göre mevcut sistem problemli, ancak yeni yasa da problemli: “Mikroçipli çözüm önerdik, yapamadılar. Kısırlaştırma yapılamıyor. Yıllardır söylüyoruz, merkezi bir yapıyla kısırlaştırma yapılmalı. İstanbul ’da yapıldı, sayı ciddi azaldı. Avrupa ’da öldürüldü. Ancak bizim halkımızın pireyi öldürürken dahi vicdanı sızlıyor. Biz bu konuda Avrupalı olmak istemiyoruz.”

Sokak hayvanının yeri sokaktır “Doğal yaşam alanlarında köpekler birbirini kıracak. Bunu düşünemiyorlar. İnsana hasret şekilde o hayvanlar asosyalleşecek. Kâğıt üzerinde her şey güzel ancak uygulamada çok sorun çıkacak, göremiyorlar. Ve kültürümüzde bu var, İstanbul sokakları hayvansız olmamalı.”

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR