Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

İstanbul Barosu seçimini yaptı

Dünyanın en büyük barosu olarak anılan İstanbul Barosu dün başkanlık seçimindeydi. Mevcut Başkan Ümit Kocasakal, rekor oyla yeniden başkan seçildi.

15 Ekim 2012

134 yıllık tarihi ve yaklaşık 30 bin üyesiyle dünyanın en büyük barosu olarak anılan İstanbul Barosu’nda dün seçim heyecanı yaşandı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki seçimde başkanlık için 4 aday yarıştı. Mevcut başkan Ümit Kocasakal’ın dışında Filiz Kerestecioğlu, Muammer Aydın ve Rıza Saka başkanlık için yarışan isimlerdi. Saat 09.00’da başlayan oy kullanma işlemi, 17.00’de son buldu. Sandıklar kısa sürede açılarak sayılırken Başkanlık yarışını 2 yıldır baronun başkanlığını yapan Ümit Kocasakal kazandı. 28 bin 884 seçmenin 22 bin 19’u oy kullanırken, 12 bin 836 oy alan Kocasakal, baro tarihinde bir ilk olarak toplam oyların yüzde 58.30’unu almış oldu. İkinci sırada 4 bin 650 oy alan Rıza Saka, üçüncü sırada 3 bin 495 oy ile Filiz Kerestecioğlu gelirken eski Baro Başkanı Muaammer Aydın ise ancak bin 38 oy alabildi. 

‘Gelin kucaklaşalım’ 

Kesin seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kocasakal tebrikleri kabul etti. Rıza Saka’nın kendisini tebrik etmesine sevinen Kocasakal, “Gelin kucaklaşalım” dedi. Kocasakal sonuçların açıklanmasının ardından, “Meslektaşlarımız iradelerini ortaya koydular. Sadece bize oy verenlerin değil, vermeyenlerin de yönetimi olarak seçildik. Aynı şekilde de devam edeceğiz” diye konuştu.
Anadil çıkışı
Sonuçların açıklanmasından önce anadilde savunma hakkı ile ilgili Anadolu Ajansı’na konuşan Kocasakal, “Bu, hakkın suistimalidir. Ha eğer Türkçe bilmiyorsa o Kürt vatandaşı ilk ben savunurum ama Türkçe bildiği halde, ‘anadilde savunma yapacağım’ demek, bir hakkın suiistimalidir” dedi.

Ankara ’daki başkanlık seçiminde centilmenlik vardı 
Yaklaşık 11 bin üyesi bulunan Ankara Barosu’nda da dün seçim heyecanı vardı. Ankara Barosu 62. Olağan Genel Kurulu, ikisi Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan olmak üzere toplam 8 adayın başkanlık yarışına sahne oldu. Adaylar, genel kurulun yapılacağı Ankara Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’na sabah saatlerinde gelerek delegeleri kapıda karşıladı. 8 bin 715 üyenin oy kullandığı seçimler sonucunda, Ankara Barosu’nun başkanlığına, üyelerin 4 bin 866’sının oyunu alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Metin Feyzioğlu yeniden seçildi. Feyzioğlu, desteğini aldığı grubun iki adayının bulunması, bu nedenle de oyların bölünmesine karşın en yakın rakibine 3 bin 478 fark attı. Oylamada, Baro’da Birlik Grubu adayı Avukat İlhan Şevki Masarifoğlu bin 388, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun diğer adayı Recai Rahim Görgülü bin 178 , Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Alpaslan Sucu 683, Baro’da Değişim Grubu adayı Eyüphan Korkmaz 304, Devrimci Demokrat Avukat Grubu adayı Medeni Ayhan 195, bağımsız aday Bülent Turhan Gündüz 100 ve Necip Özgür Oluklu 1 oy aldı. Metin Feyzioğlu, diğer adayların isimlerini söyleyerek demokratik ve örnek bir seçim sürecinin yaşanmasından dolayı teşekkür etti.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR