Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

'Ailem yıprandı, aday olmayabilirim'

100 gün sonra serbest kalan Kocadon, gelecek yerel seçimlerde aday olmayacağının sinyalini verdi.

09 Eylül 2012

‘Rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk’ iddiasıyla yargılandığı davada 100 gün tutuklu kaldıktan sonra önceki gün serbest bırakılan eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, en çok çocuğunun mezuniyetinde olamadığına üzüldüğünü belirterek, ailesinin çok yıprandığını ve yeniden başkan adayı olup olmaması konusunda ailesiyle konuştuktan sonra karar vereceğini söyledi.
Geçen mayıs ayında belediyeye yönelik operasyonda tutuklanan Kocadon’la birlikte 69 kişi yargılanmaya başladı. Önceki gün tamamlanan duruşmada Kocadon’la birlikte tutuklu dokuz kişi tahliye edildi. Duruşma Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu yetersiz olduğu için Muğla Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda görülmüştü. Dışarıda da yüzlerce kişi bekliyordu. Tahliye haberi büyük bir sevinçle karşılandı. Konvoy eşliğinde evine giden Kocadon, telefonla sorularımızı yanıtladı ve cezaevindeki 100 günü için şunları söyledi: “Cezaevinde kendi dünyamı yaratmaya çalıştım. Sabah kahvaltı, kitap ve gazete okuma saati, spor zamanı... Günü geçiştirmeye çalıştık. İçeride kendi dünyanızı yaratamazsanız sıkıntı yaşarsınız. En güzel yanı da bol bol kitap okumak ve spor yapmak. Dokuz belediye çalışanıyla aynı odadaydık. Bir tek şeye inanıyorum, hayatta en güzel olan sevilmek. Gerisi önemli değil. 100 günlük yaşadığım mahpusluk günleri benim onurum ve gururum olarak üzerimde kalacak. Beni en çok üzen sıkan konu, çocuklarımın en güzel günlerinde yanında olamamaktı. Hizmet etmenin bedeli bu olmamalıydı.”

‘Seçilen başkan benim’
İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevden alındığını anlatan Kocadon, görevine iade edilmesi durumunda seçime kadar hizmet etmeye hazır olduğunu belirterek, “Bodrum halkının seçtiği başkan hâlâ benim. Yerel seçimlerde yeniden aday olup olmamaya henüz karar vermedim. Benden çok aile büyüklerim, 80 yaşındaki annem, 83 yaşındaki babam bu işten çok yıprandı. Ailemin benim yüzümden haksız yere üzülmelerini istemiyorum” diye konuştu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR