Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Kocadon: Yeniden aday olmayabilirim

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, cezaevinden tahliye olduktan sonra sessizliğini Radikal'e bozdu

08 Eylül 2012

İSTANBUL - Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, tutuklandıktan tam 100 gün sonra tahliye oldu. Kocadon, tahliye olduktan sonra Radikal’e açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan belediyesi yönetiminin kendisine geri verilmesi verilmesi durumunda göreve hazır olduğunu anlatan Kocadon şunları söyledi:

“Cezaevinde kendime bir dünya yarattım. Günlük program yaptım. Kahvaltı, gazete okuma, spor saati... Bu dünyayı yaratamazsanız sıkıntı yaşarsınız. Cezaevinde belediye çalışanı 9 arkadaş birlikte kalıyorduk. en güzel yanı ise bol bol kitap okumam ve spor yapmam oldu. Muğla’da bu davayla bir tarih yazıldı. İnandığımız şey gerçek oldu. Tutuksuz yargılanacağız. İlk mahkemeye çıktığımızda serbest kaldık. Eğer halk gözünde suçlu olsaydık oylarımızı artırarak üst üste 3 kez başkan seçilemezdim. Bu süreçte en çok ailem yıprandı. 80 yaşındaki annem çok üzüldü. Yeniden başkan adayı olup olmayacağıma ailemle oturup karar vereceğiz. Şu anda tam bir karar vermiş değilim.”

28 Mayıs’ta Bodrum ve İzmir’de 15 ayrı yere Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlenmişti. Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ile belediyenin meclis üyesi, imar müdürü, fen işleri personeli gibi çok sayıda personeli ile isnat edilen suçu işledikleri ileri sürülen çok sayıda kişi göz altına alınmıştı. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9’u tutuklu, 72 sanığın yer aldığı yargılanmaya başlandı. Daha ilk duruşmada Kocadon’un aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık tahliye edildi. 

Polat, Mehmet Kocadon'u ziyaret etti

Öte yandan Galatasaray Spor Kulübünün eski  Başkanı Adnan Polat, yargılandığı davada tahliye edilen eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u evinde ziyaret etti. Polat, Kocadon'un Ortakent Yahşi beldesindeki evine giderek Kocadon ve ailesine “geçmiş olsun” dileğini iletti. Polat ziyarette, Galatasaray'ın şampiyon olduğu yıl stada kafesin içinde aslan getirmesiyle ilgili geçirdiği yargı sürecini anlattı.Ziyaret sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da telefonla Kocadon'u arayarak “geçmiş olsun” dediği öğrenildi.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR